Sukilimo nebus | Diena.lt

SUKILIMO NEBUS

Rytoj buvo planuotas viešas atsisveikinimas su Kremliaus priešu, beveik prieš dvi savaites mirusiu ar nužudytu A. Navalnu, vis dar pakibęs ore.

Maskva įbauginta, nė vienų laidotuvių namų atstovai nesutinka šarvoti buvusio kalinio „Nr.1“. Jiems taip ir pasakyta: nė nemėginkite. Gali būti, kad viename didžiausių pasaulio megapolių neatsiras civilizuotos vietos, kur būtų pagerbtas Dievo tarnas Aleksejus.

Tiesa, iškart po jo mirties Sankt Peterburge atsirado drąsus šventikas G. Michnovas-Vaitenka, susiruošęs laikyti mišias už velionį, bet dar prie namų jis buvo suimtas, o nuo ilgesnio arešto dvasininką „išgelbėjo“ insultas.

V. Putinas ėmė bijoti numirėlių.

Daugiau jokių viešų bandymų krikščioniškai pagerbti A. Navalną nebuvo. Žinoma, jis ne Japončikas, toks prieš beveik 15 metų nudaigotas banditas. Žuvusį nusikaltėlį tuomet laidojo pagal visas stačiatikių tradicijas. Internetas tada virte virė, blogeriai narstė bandito laidotuves. Tada ir atsirado frazė, kad buvo laidojamas ne Japončikas, o cerkvė. Didelės ir iškilmingos tai buvo pakasynos ir valdžiai visai nepavojingos, visai ne tokios, kaip lygiai prieš devynerius metus, kai buvo atsisveikinama su kitu V. Putino kritiku O. Nemcovu, nušautu Kremliaus pašonėje.

Nuo to laiko V. Putinas ėmė bijoti numirėlių. Šiomis dienomis kiekvienas praeivis su gėlėmis rankose Maskvos gatvėse jam primena diversantą iš kolektyvinių Vakarų, A. Navalno šalininką, kurį reikia traiškyti be gailesčio.

Todėl viešos ir masinės kalinio „Nr.1“ laidotuvės būtų valstybės pagrindų griovimas.

Tik jis be reikalo bijo. Anot Vokietijoje gyvenančio opozicionieriaus L. Gozmano, dėl šios mirties Rusijoje sukilimo tikrai nebus, savigarbą išlaikę žmonės puikiai žino, kad jėgos kol kas nelygios.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tyo taigi taigi

mačiau kaip skeltanagiai labusiatinai pagarbą atiduoda. Stovėjo Rumšiškių kapinėse pamiklas RA kariams. Buvo ten visokių pavardžių. Net gruziniškų. Tai pirmas darbas kurį padarė laisvi lietuviai - tą paminklą suniokojo.

Taigi taigi

Triznius tas Putinas - bijo net vardą Navalno ištarti. Ką jau ten kalbėti apie laidotuves? .................Putino Tusija grįžo į priešistorinius laikus - net senovėje būdavo atiduodama pagarba mirusiam priešui.

Autorė

Dura baba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS