Svečių sutikimui – kibirų šou | Diena.lt

SVEČIŲ SUTIKIMUI – KIBIRŲ ŠOU

Jei jau Seimo nariai nominuojami kibirams su mėšlu, kaip atsitiko Skuode, kažkas jau visai negerai. Mūsų „nacionalinės vertybės“ dar vis nesuvokia, kad šįsyk išties prisidirbo. Šitaip uoliai raugėjo, kad nuo Naujųjų padidės minimali alga ir pensijos, bet patylėjo apie didėsiančius mokesčius, kuriuos turės atseikėti valstybę su visais jos veltėdžiais išlaikantys mokesčių mokėtojai.

Seimūnai, balsuodami už tą akcizą buityje ir gamyboje naudojamoms suskystintosioms dujoms, turbūt nė nesapnavo, kad taip pabrangina ir duoną ar paukštieną, nes dujos naudojamos ir grūdams džiovinti, ir maisto produktų gamybai, ir patalpoms šildyti.

Už porą įprastų suskystintųjų dujų balionų dabar reikia suploti mažiausiai 67 eurus. Kaina labai panaši į Seimo smegenų problemą.

Už porą įprastų suskystintųjų dujų balionų dabar reikia suploti mažiausiai 67 eurus. Kaina labai panaši į Seimo smegenų problemą. Gi tuos balionus dažniausiai perka patys skurdžiausi provincijos žmonės, kurie neretai gyvena be jokių patogumų. Taigi savo darbus tėviškės labui pašlovinę parlamentarai pirmiausiai apmokestino tuos vargšus.

O ką daryti tiems, kurie investavo tūkstančius į europietišką dujinio šildymo įrangą, kiekvieną žiemą nuperka daugybę dujų balionų ir taip šildosi savo namus? Vyraujant –5 laipsnių temperatūrai, 100 kvadratų namui reikia bent šešių per mėnesį, skaičiuokite, kiek dabar tokiems gyventojams pabrango šildymo sezonas. Galima atsainiai sakyti – tegul „įsiveda dujas“ ir nereikės dejuoti. Bet kaip jas įvesti, pvz., Skuode, į kurį nenutiestas joks dujotiekis? Gal patars kas nors iš šiltos Seimo salės? Patarimų nėra, todėl ir naujametės dovanos – mėžinio kibirai.

Šis pabrangimas – ne pabaiga. Teigiama, kad suskystintųjų dujų akcizas nuo 2025 metų, įvedus CO2 dedamąją, sieks 405 eurus, o 2030 metais – 590 eurų už toną. Šiemet dar uogytės – tik 304 eurai.

P. S. Kaip manytų Kalbos komisija, gal jau galima būtų legaliai vartoti terminą „politinis pederastizmas“?

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

5 Kolona

Kremliaus ruporas nerimsta

S.

Nepyk Pociau ant jų. Jiems Švabas rodo kelią į komunizmą ir jie nuo jo negali nukrypti.

Antanui

Kaip uždraudė,taip atidraus atgal,bo pas mus jau bordakas toks,kokio dar niekas nematė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS