Sveikata su nuolaida | Diena.lt

SVEIKATA SU NUOLAIDA

Apie tai, kad grįžta "Juodasis penktadienis", trimituojama su tokia euforija, tarsi skelbtume žinią: "COVID-19 pandemiją įveikėme!" Iki juodosios išpardavimų šventės savaitėlę dar teks pakentėti, o va "Jamam" jau pradėta švęsti – vakar "akropoliuose" prasidėjo pirkimo psichozės tridienis. Stumdymasis ant elevatorių. Grūstys prie kasų. Prekių sąrausos, darbo dienos pabaigoje primenančios Kariotiškių sąvartyno kalnagūbrius. Štai ko, pasirodo, esame labiausiai išsiilgę. Dėl pandemijos tris kartus atšauktos "Jamam" dienos, panašu, grįš su trenksmu.

"Tai sakot JAMAM, ane? O aš tai sakyčiau reikėtų pervardyti į "DEDAM skersą" ant tos pandemijos..." – savo feisbuko paskyroje baisisi parlamentaras Aurelijus Veryga. Buvęs sveikatos ministras žino masinių sambūrių kainą, todėl suprantamas jo ir kitų politikų pasipiktinimas verslo neatsakingumu per pandemijos piką rengti tokius išpardavimų atlaidus.

Net ir visada į tautiečių sąmoningumą apeliavusi premjerė Ingrida Šimonytė pripažįsta: gaila, bet raginimai rūpintis sveikata veikia prasčiau negu griežti reikalavimai. Saugūs atstumai? Baikite juokus – per "Jamam"?! Tai tas pats, kaip prieš vaiką atlapoti vartus į atrakcionus ir paprašyti žiūrėti iš tolo.

Saugūs atstumai? Baikite juokus – per "Jamam"?! Tai tas pats, kaip prieš vaiką atlapoti vartus į atrakcionus ir paprašyti žiūrėti iš tolo.

Ar jau pamiršom, ką galime dėl nuolaidų? Bemaž prieš dešimtį metų į "Oze" atidaromą "House" parduotuvę pirkėjai bėgo pusnuogiai, nes pirmuosius 20 buvo žadėta aprengti nuo galvos iki kojų. O kiek anksčiau, kai buvo atidaryta pirmoji Lietuvoje "H&M" parduotuvė, dėl dovanų kupono 1,5 tūkst. žmonių stovėjo daugiau nei parą...

Orumą žmogus praranda, ką jau kalbėti apie taisyklių laikymąsi. Juolab dabar, kai iš visų pakampių tik ir girdime bauginimą didėsiančiomis kainomis. O lietuvis juk apsukrus – nuo kainų kilimo niekur nedings, bent su akcijomis prasisuks.

Tad bėgte į juoduosius penktadienius, šeštadienius, sekmadienius! Gal gausime dar vieną porą batų ar telefoną su 50 proc. nuolaida. Pavyks sutaupyti. Tik duokdie, kad pirmadienis neišauštų baltasis – su medikų chalatais prieš akis. Ir kad nepaaiškėtų, jog gavom 50 proc. nuolaidą sveikatai išsaugoti – pusę kvėpavimo aparato, nes laisvų nebeliko. Tada ir naujas telefonas pravers – atsisveikinti su artimaisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Arturas

Straipsnis apie beribį žmogaus kvailumą. Būkime budrūs, nenuvertinkime šios savo savybės! Ačiū autorei.

Nekropolių kerštas

Ne tridienis, o trydadienis... Ubagas neturi savigarbos... O po to vaidina prieš kitą ubagą kad jo telefonas "krūtesnis"... Dvasios ubagai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS