Teatrą – į visus namus | Diena.lt

TEATRĄ – Į VISUS NAMUS

Neužrašytos tautosakos lobynuose esama sakmės apie tai, kaip elektros tiekimo trikdžiai teritorijoje X pagerino jos demografinę situaciją.

Gyventojai degė žvakes, jų šviesa banaliai porų buičiai suteikė romantikos, kurios vaisiais visi džiaugėsi praėjus devyniems mėnesiams. Šią paprastą gyventojų gausinimo formulę tikriausiai ir prisiminė idėjų krizę išgyvenantys valdantieji, šalies kultūrai kitiems metams numatę veik 6 mln. mažiau lėšų ir aiškinę taupumą noru pagausinti gyventojų minią. "Ateinantys metai – reformų įgyvendinimo metai. Kodėl? Tam, kad didėtų gyventojų skaičius ir šalis augtų tvariai. Visi turime prie to prisidėti, visi esame to dalis", – Kultūros ministerijai skirtame, visuomenę pasiekusiame laiške taupymo programą

Menininkus ir jų auditoriją belieka paraginti investuoti ne į naujus spektaklius, bet į žvakes.

argumentuoja finansų ministras. Kilusią pasipiktinimo bangą, kad sutaupytus pinigus "valstiečiai" skirtų rinkimų kampanijai, įvyniotai į populiarių sprendimų popierėlius, premjeras suskubo malšinti. Apie rinkimus, girdi, negalvojama. "Elgiamės atsakingai, nepopulistiškai“, – vakar pareiškė Saulius Skvernelis. Prisiminus ypač garsiai deklaruojamą valdančiosios daugumos meilę kultūrai, nuolat skambančius patikinimus, esą algos mokytojams ir gydytojams augs, o mokesčiai ūkininkams nedidės neskriaudžiant kitų viešojo sektoriaus sričių, versija apie nuoširdų rūpestį demografine situacija tampa pagrindinė. Menininkus ir jų auditoriją belieka paraginti investuoti ne į naujus spektaklius, bet į žvakes. Kad vakarai namuose būtų jaukesni. "Naisių gyventojams pakanka ir teatro namuose", – pagalvojo Pijus iš garsiojo serialo, tik nedrįso garsiai pasakyti. Kad idealaus ūkininko įvaizdžio nesusigadintų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na ....na ir apie ka iskudakavo

si violetine vista??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS