Telefoninė teisė | Diena.lt

TELEFONINĖ TEISĖ

  • 15

Vaikų atėmimas iš kauniečių Gintaro ir Eglės šeimos šią savaitę nepaliko abejingų. Belieka džiaugtis, kad mažyliai sugrįžo į namus. Labai tikėtina, kad ir teisėsauga artimiausiu metu Eglę paliks ramybėje. Pastarosios prireiks ir visai šeimai, nes gyventi fotokamerų šviesoje turbūt nenorėtų nė vienas.

Nors net aukščiausi šalies pareigūnai žada, kad iš šios istorijos bus pasimokyta ir įvertintos vaiko teisių apsaugos specialistų klaidos, abejonių lieka. Ministras Linas Kukuraitis viešai kalbėdamas, kažkaip tas valdininkų klaidas bando menkinti, toliau porina, kad sistema veikia gerai ir savo klaidų jis įžvelgti nelinkęs. Meluojančios valdininkės suklydo tik dėl "etikos": viena išvadino mamą girtuokle, kita sostinėje melavo, kad močiutė atsisakė globoti vaikus. Ką jau kalbėti apie pačią mažylių perėmimo operaciją... Susidaro įspūdis, kad vaiko teisių specialistams nusispjauti ant pačių mažylių gerovės, o svarbu tik viena – įvykdyti užduotį ir raportuoti savo viršininkams: "viską darė pagal įstatymus". O kad mažyliai buvo išgąsdinti, argi valdininkams svarbu?

Bandymas įsiveržti į uždarą posėdį, skambučiai Kauno policijos vadui, premjerui, ministrui ir, velnias žino, kokioms dar kosminėms jėgoms, priminė ne solidų politiką, o turgaus bobą.

Bet palikime juos ramybėje. Ne mažiau pasibaisėtinas buvo ir kai kurių Seimo narių elgesys. Ypač – Mindaugo Puidoko, pravarde Sirijus. Bandymas įsiveržti į uždarą posėdį, skambučiai Kauno policijos vadui, premjerui, ministrui ir, velnias žino, kokioms dar kosminėms jėgoms, priminė ne solidų politiką, o turgaus bobą.

Atrodo, kad sovietmečiu gaji telefoninė teisė toliau klesti. Ir tai vieša paslaptis. Ne tik Sirijus, bet ir kiti tautos išrinktieji nevengia paskambinti ir "patvarkyti reikalų": arba su miestų ir miestelių merais, ar kitais vadovais.

Vienu metu tokie pokalbiai buvo šiek tiek aprimę, kai STT agentai ėmė viešinti pokalbius, bet juk dabar galima paskambinti per programėles "Telegram" ar "Viber".

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Apie nuomones ir teises. Klaudijus

Parašiau savo nuomonę į portalą „Alfa". Atrodo, kritika nepatiko, nors ten nebuvo nei necenzūrinių žodžių, nei asmeninių įžeidimų. Tik nuomonė. α uždarė „Rodyti komentarus". Šyai jums ir demokratija. kaip Kremliaus pasaulyje, o čia Lietuva

Jonas

Velniop visą pareigybinę subordinaciją ir rangus, kai reikia gelbėt žmones. Tiesiog suremiam pečius ir gelbėjam - ar tu seimo narys, ar turgaus boba, Sirijus ar Merkurijus - tokia žmogiškos moralės priedermė. Ne vieta ir ne laikas postringaut apie visokias teises, kai reikia konkrečiu atveju pagelbėt skriaudžiamiems ir žeminamiems žmonėms.

Rasa

Pagarba seimo nariams Puidokui ir Puteikiui,kurie yra su Tauta ,ne virs jos.Is arti geriau matosi juvenalines justicijos beprotybe.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS