Tie, kas negali nekriuksėti | Diena.lt

TIE, KAS NEGALI NEKRIUKSĖTI

Žiūri į valdančiuosius ir negali atsistebėti jų drąsa. Iki šiol nekilnojamojo turto (NT) mokestis slėgė 32 tūkst. gyventojų, bet to, aišku, buvo maža – užsimota apmokestinti 400 tūkst. „dūšių“, baudžiavos terminais kalbant.

Patvaldystę brandinantys tijūnai nebijo nei mitingų, nei piketų, nei paniekintų rinkėjų rūstybės.

Ponuliai išbūrė tokį apmokestinimo stebuklą, kad gali tik stebėtis jų logika. Ir nuovoka, vaduojant nuo tų pačių NT mokesčių gerb. sostinės kontingentą.

Na, o kaip čia kitaip, juk joje taip patogiai rangosi šitie riebūs mūsų šaunuoliai – visos Lietuvos administratoriai. Nejaugi dabar skriausi pats save, kai pragyvenimo lygis elito mieste ne taip seniai viršijo ES gerovės vidurkį?

Kuriamas naujas moderniosios baudžiavos modelis, kuris toliau stumdys regionų gyventojus į skurdą, o sostinės bajorija sau kurs dar riebesnę gerovę.

Iš šitos įvairiaspalviais raišteliais perraišiotos mokesčio metodologinės raizgalynės aiškėja, kad jo dydis yra paremtas NT vertės mediana, kuri regionuose – itin žema, jei lyginsime su sostine.

Tačiau net nedidelei NT vertei viršijus regionuose nustatytą lygį, mokestį teks mokėti ir aptrūnijusių daržinių savininkams, kai gerokai solidesnį NT turintis Vilnijos gyventojas jo apskritai nemokės.

Toks čia, taigi, lietuviškas etnografinis teisingumas: mužikas visada turi eiti lažą ir mokėti činšą, o ponas visada turi tą mokėjimą tobulinti ir administruoti, nes jo darbas esą atsakingesnis.

Šita NT mokestinė gudrybė dar kartą byloja apie tai, kad yra kuriamas naujas moderniosios baudžiavos modelis, kuris toliau stumdys regionų gyventojus į skurdą, o sostinės bajorija sau kurs dar riebesnę gerovę. Juk, parafrazuojant tautos lakštingalą, kiaulė negali nekriuksėti. Beliko laukti pirmosios nakties teisės, natūrinės duoklės ir fizinių bausmių įteisinimo iniciacijų.

P. S. Ir naują karinį miestelį pastatė pirmiausiai prie Rokantiškių. Gi partinius sostinės rubuilius gelbėti nuo priešų – prioritetinė pareiga.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

che

Nereikia stebėtis, veršių tauta. Kaimyną aprėkti, žmoną prikulti, vaikui ausį nusukti... tą gali. Pakovoti už save-niekaip.

Chi chi

O juk logiškas sprendimas labai paprastas! Kur nėra pajamų - negali būt ir mokesčių! Vienintelis turimas būstas jokių pajamų neduoda, vieni nuostoliai iš jo - prižiūrėk, remontuok, už išlaikymą mokėk... Bet jei jau nieko nestebina PSD, kurį privalo mokėti net jokių pajamų negaunantys, tai kur čia nustebins NT mokestis pensininkėliams, kurie visą gyvenimą taupė, sotesnio kąsnio ir geresnio rūbo atsisakydami, kad tik senatvėj nuosavą kampą turėtų... Dvėskit, nukaršėliai, patvory! Valdžiažmogių paišeliams pinigų trūksta!

leisk

įvest tą mokestį tai paskui kas pusmetis jis dvigubės trigubės penkiagubės kap Gentvilo taršos, kelių ar kt.mokesčiai. Reik stabdyt tą nuolatinį įvedinėjimą ir neleist pastovei vėl iš naujo kišt tokius nepraėjusius seime įstatymus. Nereik sakyt kad NT mokestis mažas - mes tikrai žinom kap puikia valdžia vėliau iš mažo daro dideli ir visai nereguliuoja šalies ūkio. Netramdo bankų. Netramdo oligarchų. Neriboja valstybės turto nusavinimų. Nestabdo valstybės apiplėšinėjimo pasimat strateginius objektus/LR Konstitucija draudžia!/ Todėl jokiu būdu negal leist toliau šitiems parsidavusiems partiniams glušams savivaliaut ir ,,šert,, mus vis naujais mokesčių įvedinėjimais. Jiems svarbiausia patvirtint seime o paskui jau nesvarbu kas ką sakys, darys ar protestuos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS