Tik verslas, nieko asmeniša | Diena.lt

TIK VERSLAS, NIEKO ASMENIŠA

Prieš bemaž dešimtmetį sukeldama malonų triukšmą į Lietuvą atėjusi finansinių paslaugų kompanija "Barclays" lygiai taip pat demonstratyviai išeina. Nors apie ketinimus palikti Lietuvą užsiminta gerokai anksčiau, o ir išeinama naikinant tik dalį darbo vietų, naujiena sutikta nutaisius tragiškus veidus.

Girdi, ko vertos konservatorių atviliotos investicijos, jei jų burbulas, va, taip triukšmingai sprogsta. Dramų mėgėjai apsimeta nematą, kad pirmoji kregždė, į Lietuvą atnešusi intelektualius produktus kuriantį vardą, išskrenda palikdama solidų kraitį. Pirmiausia – tai įkandin atėję pasaulinio garso investuotojai, kurie pagaliau pas mus ieškojo jau ne kasdienių smulkmenų pirkėjų, bet intelektualios darbo jėgos. Britų kompanijos reanimuotas lietuviškasis IT sektorius iki šiol išgyvena pakilimą, ne tik pristabdydamas talentingų (ir jaunų) žmonių emigraciją, bet ir reikalaudamas aukščiausios kompetencijos.

Globalaus verslo pranašumas persikraustyti bet kur bet kada yra ir jo trūkumas.

Ką kalbėti apie (ne)šalutinius tokių investicijų produktus: sujudimą NT rinkoje, aukštesnius korporatyvinės ir socialinės kultūros standartus, gaivesnes šalies įvaizdžio spalvas. Tačiau "Barclays" istorija sykiu yra impulsas modernėti ir mūsų požiūriui, pagaliau susitaikyti, kad užsienio kompanijų lauknešėlyje – ne tik investicijos, naujos darbo vietos, bet ir laikinumas. Panašiai kaip kad šiandien ateina į Lietuvą, vieną dieną jos gali patraukti verslo laimės ieškoti kitur. Arba užsidaryti kaip dešimtmečius veikusios automobilių gamyklos kur nors Kanadoje, JAV ar Prancūzijoje, o jų savininkai net nesileidžia įkalbinami politikų. Tai, kaip sakoma, nieko asmeniško: globalaus verslo pranašumas persikraustyti bet kur bet kada yra ir jo trūkumas. Todėl šalies politikų užduotis – gerinti sąlygas verslui ir taip atitolinti atsisveikinimo akimirką, ugdymo įstaigų – nenuleisti reikalavimų kartelės sau ir ruošiamiems specialistams, o esamiems ir potencialiems darbuotojams – nenustoti rūpintis savo kvalifikacija. Tik tokiu atveju investuotojų atėjimas ir išėjimas suksis įprastame verslo apytakos rate, nesukeldamas didelio streso ir depresijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS