Užmėtykite mane akmenimis | Diena.lt

UŽMĖTYKITE MANE AKMENIMIS

Prasprūdo pro akis dar vienos Kalėdos. Ne baltos (prie to jau pripratome), vėl brangesnės (šitai irgi nebe naujiena). Tik štai, regis, šiemet per šventes į tėvynę sugrįžo pastebimai mažiau emigrantų.

Nebesiblaškė jie nei prekybos centruose, darkyta anglų kalba garsiai tramdydami nesuvaldomus savo vaikus. Baruose nebesišvaistė ir savo nelengvai uždirbtais pinigais. Tiesiog šiemet dauguma nusprendė nebegrįžti į tėviškę, nes, kaip sako, Kalėdos ir Marse – Kalėdos.

Patriotizmo nestokojantieji vis klausinėjo, kaip artimieji, likę Lietuvoje, o tėvynė? "Tėvynė – tik žodis. Juo sotus nebūsi", – rėžė vienas internautas.

"Jūs neverti, kad mes sugrįžtume. Sukitės, kaip išmanote, mums be jūsų visiškai gera gyventi. Nesiruošiame išlaikyti Lietuvos ponų", – interneto platybėse antrino jam kitas išvykėlis, šiuose dviejuose sakiniuose padaręs 14 gramatinių klaidų.

Ypač nustebino žodis "sugryžtume", šitas, akivaizdu, tikrai "negryž". Šitam veikiausiai V.Landsbergis kolūkius sugriovė, todėl jis ir ūbauja po britų vėliava apie išvarymą iš tėvynės, kurią "valdo bankai ir vagių valdžia". Ir tokių daug, esą beveik milijonas. Bet, anot gyvojo klasiko, ir jie turi teisę gyventi.

Tik likusieji čia irgi nepėsti, vožia šlapia mazgote: "Kas sakė, kad lietuviai Lietuvoje gyvena blogiau  nei lietuviai užsienyje? Ar tik ne jūs patys? Mažai kuri šeima neturi nuosavo būsto, kiemuose po dvi šeimos mašinas stovi. Valytoja dirbti net ne prestižas, o pensininkai tiek prisitaupę, kad sukčiams dešimtis tūkstančių eurų atiduoda. Tik verkti mėgsta, kaip ir visi lietuviai."

Ir pabaigai nešventiškai radikali dar viena tokio interneto išminčiaus idėja šimtmečio Lietuvai: "Reikėtų priimti įstatymą, kad užsienyje gyvenančių, dirbančių ir ten mokesčius mokančių piliečių Lietuvoje likę tėvai gautų mažesnes pensijas. Kol bus priešingai, Lietuva gerai negyvens. O dabar galite mane užmėtyti akmenimis."

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kurie tingėjo čia

tie tingi ir užsienyje ir ten gyvena nekaip

to patrijotas

O tu juk ne "patrijotas". Tu - šūdinas piktas verksnys. Nekenčiantis savo Lietuvos. O p. Asta neblogai parašė apie tokius kaip tu. Sušiktus migrantus...

qqq

Tokie "rašinėliai" nebūtini,Tam interneto išminčiui---nelįsk į svetimą kišenę ar piniginę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS