Veidmainių pozos | Diena.lt

VEIDMAINIŲ POZOS

Štai ir paaiškėjo, kad tas "Zapad" baubas, ko gero, ne toks baisus, kaip buvo piešiama. Kaipgi kitaip paaiškinsi tą faktą, jog tų rusiškų pratybų metu dalis biurokratų ir seimūnų spruks į užsienį? Juk nevadinsi bailiais ir tėviškės išdavikais. Labai jau svarbios, matyt, tos komandiruotės.

Neišskirsi ir jos ekscelencijos, žadėjusios atsišaudyti iš kulkosvaidžio, bet taip pat "Zapad" metu trauksiančios į JAV rėžti kalbos, nuo kurios tikrai niekas nepasikeis. Nori nenori, čia ir vėl lenda paralelė su Sausio 13-ąja. Ir nežinia, ką reikia atsakyti tiems, kurie klausia, kur buvo šalies vadovė tada, kai net V.Landsbergis neišskrido R.Pakso lėktuvu? Komplikuotas reikalas.

Tačiau čia gali būti ir kitas atsakymas: "Zapad" pamėklė buvo išpūsta vidinės politikos reikmėms, siekiant parodyti savo dekoratyvinį patriotizmą: "Aš tikrai myliu Lietuvą!" Tada juk galima tikėtis dividendų per kitus rinkimus ir įgyti etinio autoriteto statusą, leidžiantį auklėti "nesusipratusią" tautą bei įkyrėjusius oponentus: "O ar myli ją tu, svolačiau?" Kitą barant ar moralizuojant, atsiranda ir prielaida apie save galvoti palankiau, nei esi iš tiesų vertas.

Tik visą tą protezuotų dorybių vaizdinį gali nuvainikuoti paprasčiausia tiesa. Kad ir ją išlaisvinanti negailestinga dainininko A.Makarevičiaus įžvalga: "Jei vyras kiekviena proga kitiems kartoja, kad myli tėvynę arba moterį, neabejokite, jis tikrai meluoja."

Štai ir bėga žmonės nuo "Zapad". Ne tik nuo "Zapad", bet ir patys nuo savo pasidygėjimą keliančio melo, veidmainystės bei amoralumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

gaila dėl tokių rašinėtojų

kai gruzinai tylėjo, nes negalvojo, kad pratybos baigsis dalies atėmimu arba Ukrainoje pratybos baigėsi užgrobimu, tą patį būtų padaręs Putinas ir Lietuvoje. O tas "klabėjimas" ir atvedė prie sienos NATO. Tai tokie pociai tik ir lakia, matomai, gerųjų laikų sugrįžtant arba rašo kiap paleckis. Tai gal liūdna, kad "kalbėjimas" atbaidė juos nuo mūsų.

Bronsonas

Re: Sauliui Pociui "Auksiniai žodžiai" Su nuoširdžia pagarba Bronsonas

n...

"Niekas nieko neišpūtė- grėsmė yra reali." - reikia elgtis protingai, o ne tik kiršinti... va... ir turim, ką turim... nei prekybos, nei tranzito... o tik gyvuliška baimė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS