Vėluojantis tostas | Diena.lt

VĖLUOJANTIS TOSTAS

Štai ir vėl. Nugriaudėjo fejerverkai. Nužybsėjo lazeriai. Nudegė bengališkos ugnelės. Viena kita patirtimi tapome turtingesni, bet šventės baigėsi – įsėlino kasdienybės drakonas. Tas, kuris sako, kad nepaisant karščiausių palinkėjimų, tiek Žemėje apskritai, tiek mūsų gyvenimuose esminių permainų nebus. Toliau sems potvyniai, kankins sausros ir gaisrai, veršis ugnikalniai ir drebės žemė. Ukraina ir Palestina toliau kentės nuo karo. Kaip pasakytų Nostradamas, artės pasaulio pabaiga.

Panašiai ir asmeniniame gyvenime. Rožinei Kalėdų magijai išsisklaidžius, likome nuogoje realybėje. Ateina suvokimas, kad šiemet greičiausiai bus kaip pernai. Nepradėsime nei sportuoti, nei sveikiau maitintis, nei kitaip sveikiau gyventi. Jei kimšome angliavandenius – juos ir toliau kimšime, jei nepasikeldavome nuo sofos priešais televizorių – ir toliau nesikelsime. Jei buvome abejingi kito žmogaus skausmui – ir toliau tokie liksime.

Ir vis dėlto, yra tam tikrų šansų.

„Jei negali pakeisti situacijos, keisk bent požiūrį į ją“, – sako įvairaus plauko guru.

Nebūtina važiuoti į Indiją, kur, kaip sako ten pabuvojusieji, visi, nepriklausomai nuo socialinio statuso ir turimo turto, atrodo laimingi. Nebūtina ir Hario Poterio, filmus apie kurį šiuo šventiniu laikotarpiu vis rodo per TV, burtų lazdelė.

„Nieko nėra lengviau kaip būti laimingam. Laimė susideda iš tam tikrų komponentų. Jei mes planuojame būti laimingi, turime sakyti: aš puoselėsiu tą jausmą, kad ir kas būtų. Aš nukreipsiu dėmesį į pozityvias, laimingas akimirkas. Laimė kuriama mažais gabaliukais, per labai daug smulkių patirčių“, – sako psichoterapeutas Julius Neverauskas ir moko įžvelgti pozityvą.

Juk ir už storiausio sluoksnio cepelinų spalvos debesų šviečia saulė. Svarbu tik sugebėti ją įžvelgti.

Taigi, ir vėluojantis tostas – už gebėjimą įžvelgti pozityvą net ir juodžiausio pesimizmo apsupty!

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taigi taigi

Tostas geras, tik ne kvailiams suprasti, o juo labiau vadovautis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS