Vertingi mainai | Diena.lt

VERTINGI MAINAI

Ši vasara, vienus džiuginanti, kitus varginanti tropiniais karščiais, krepšinio gerbėjams šykšti kaip reta. Dar pernai visa Lietuva gniaužė kumščius už šalies vyrų rinktinės sėkmę Europos čempionate. O vėliau keikėsi po pralaimėjimo nelemtoje aštuntfinalio akistatoje su graikais. Užpernai ne vienas nubraukė ašarą mūsiškiams triuškinamai kapituliavus per akistatą su Australija ir likus per žingsnį nuo olimpinių Rio de Žaneiro medalių. Šią vasarą tokių aistrų nebuvo.

Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) reformavus varžybų atrankos sistemą sirgaliams liko tik trupiniai. Kasmet didžiulį ažiotažą Lietuvoje keldavę didieji krepšinio egzaminai šiemet virto tarpiniais testais, kurių baigtis daugeliu atvejų aiški iš anksto. Viena yra, kai pasaulio ar Europos čempionate kaunamasi su serbais, prancūzais ar ispanais, ir visai kas kita, kai atrankoje tampomasi su vengrais, lenkais ar olandais. Jau nekalbant apie tai, kad žaidžia beveik rezervinės sudėtys. Štai ir dabar labai didelis klausimas, ar į artimiausias 2019 m. pasaulio čempionato atrankos dvikovas savo atstovus išleis Kauno "Žalgiris", Klaipėdos "Neptūnas" ar užsienio klubai, kurių marškinėliais vilki mūsų rinktinės kandidatai.

Tokiame kontekste tikra atgaiva gali tapti jaunimo rinktinių startai. Juk jose – plačiai auditorijai dar menkai pažįstama šalies krepšinio ateitis. Lietuvos ir visos Europos merginų krepšinio deimančiukai sirgaliams prisistatys jau šią savaitę, kai Kaune startuos Senojo žemyno jaunučių (iki 16 metų) pirmenybės. Galbūt lietuvės ir nėra laikomos turnyro favoritėmis, bet jau dabar, bendraujant su rinktinės narėmis, nekyla abejonių – kovingiausia čempionato komanda aiški iš anksto. Savo namuose lietuvės kibs į atlapus visoms konkurentėms. Tiesa, namų sienos savaime nėra pranašumas. Rimtu koziriu jas padaro aistringi sirgaliai. "Mainom? Mes tau – kamuolį, tu mums – užnugarį", – čempionato pristatymo šūkyje siūlo jaunosios krepšininkės. Gal iš tiesų verta mainyti?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ane

Lietuva laimejo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS