Vidurvasario atnašavimai | Diena.lt

VIDURVASARIO ATNAŠAVIMAI

Išeivių ir kitokių emigrantų liūdesiui Prezidentė nesutiko specialiai pilietybės referendumui sumažinti balsų kartelės, nes šitai "kelia abejonių dėl atitikties Konstitucijai ir todėl tai yra labai rizikinga".

Jei Seimas šio valstybės vadovės veto nesuspardys, emigravusieji po nepriklausomybės atkūrimo 1990 m. kovo 11-osios, išskyrus kai kurias išimtis, neturės dvigubos pilietybės.

Galime tik konstatuoti, jog atnašavimai pagonių deivei Žemynai ir kažkokiam žalčiui (gal net tam iš biblinio Rojaus?) ką tik nuskambėjusioje Dainų šventėje kol kas realios naudos nedavė.

Bet štai jehovistai, paakinti lietuvių pagonių siekių tapti oficialia religija, irgi kreipėsi į Seimą, nes pavargo būti vadinami sektantais ir taip pat sieks oficialaus pripažinimo bei teisėto finansavimo iš valstybės.

Ramu šiandien tik katalikų fronte, kur net pagoniškų nuotaikų persmelktoje Vyriausybėje randasi vietos krikščioniškų tiesų išpažinimui. Tad žemės ūkio ministras "valstietis" G.Surplys ramia sąžine (pasirašęs įsakymą dėl naujojo viceministro socialdarbiečio E.Gusto paskyrimo), išskubėjo melstis į Žemaičių Kalvarijos atlaidus kartu su Telšių vyskupu.

Aplinkos ministras K.Navickas kartu su kolega turbūt neišvažiavo, nors turėtų, juk ką tik neteko savo "dešiniosios rankos", taip godotino viceministro D.Krinicko. Bet, sako, anas pats kaltas. Kam reikėjo neigti politikų abejones dėl atliekų deginimo jėgainių, ir, tai baisiausia, prieštarauti premjero S.Skvernelio pozicijai?

Lyg nujausdamas nesiliaujančią vidurvasario sumaištį valstybininkų protuose, kai net aukojimai nebepadeda, vienų bjauriai keikiamas, kitų nuoširdžiai mylimas V.Landsbergis savo feisbuke parašė: "Globali pastaba neapykantos apaštalams. Knyga sako: žudydami brolius jūs darotės Kainai ir einate per vargo pasaulį su prakeiksmo žyme kaktoje. Liaukitės."

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha cha cha

Užjaučiu Gandro garbintojus. Karbauskio pagonių Seime dar laukia visos kadencijos sunkiausias darbas – globojant Šv.Agnei, sudaryti komisiją ir moksliškai nustatyti Šv.Gandro dieną bei įteisinti valstybinę “gandrinių’ atlaidų šventę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS