Virškinamojo trakto turizmas | Diena.lt

VIRŠKINAMOJO TRAKTO TURIZMAS

Kažkada raiti lietuviai pas kaimynus veržėsi su skydais ir kalavijais, o dabar – su "tašėmis". Vien pernai mūsų broliai ir sesės Lenkijoje išleido per 400 mln. eurų, nes ten sardelės ir tualetinis popierius pigesnis nei tėviškėje.

Marijos žemės gyventojams visais laikais svarbiausia buvo maistas, todėl pusiau rimtai kalbama, kad nacionalinis mūsų augalas yra burokas arba runkelis, o nacionalinis gyvūnas – meitėlis. Štai ir vyrauja tas virškinamojo trakto turizmas, orientuotas į pigesnį mitalą Suvalkuose.

O ką daryti žmonėms, jei, pavyzdžiui, mūsų VRM pensininkas per mėnesį prievartaujamas gyvuoti už 220 eurų?

Sakysite, valstybė tiek neturi pinigų, kiek pensininkams reikia. Na, taip. Tik iš kur jų bus, jei mūsų nomenklatūriniai eunuchai žvelgia į išvežtus 400 milijonų ir profesionaliai skėsčioja rankomis. Vien paskutinį 2017-ųjų ketvirtį alkani tautiečiai Varšuvos pusėn išbogino beveik 102 mln. Išties daug dešrų išeina.

Jei paskaičiuosime dėl to mūsų valstybėje pernai negautą PVM, jau bus 84 mln. eurų. Kiek buvo galima už juos pensijas padidinti?

O ką darė mūsų politikai? Kažkas siūlė, kaip Lenkijoje, mažinti PVM maisto produktams. Įstatymo projektas net buvo paruoštas.

Tačiau S.Skvernelis pasakė "ne", nes tai tik padidintų prekybos centrų pelnus, o kainos liktų tos pačios. Žinant mūsų prekybininkų godumą, taip ir atsitiktų, neabejotina. Panašiai jau buvo, kai kažkada apskritai įvedė tą PVM, kurį verslininkai automatiškai įkalkuliavo į kainą, ir problema atgulė ant pirkėjų pečių.

Taigi, teisingai sukritikavo projektą, o kas toliau? Nieko! Valdžia galvoja. Vis labiau gilinasi į klausimo esmę. Gal už kokius 5 milijonus parengs galimybių studiją, kuri reziumuos, kad čia išvis nieko negalima padaryti. Ir viskas, lauksime naujų rekordų – gal po metų kitų bus išvežtas jau ir milijardas. Gėris ir grožis.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Ir

Kas pasakys,kad tai ne verslininkų godumas? Ką jie nori apgauti,juk taip viskas akivaizdu,kad ir su tom pačiom skelbiamom akcijom: prieš jas kainas pakelia,o paskui pirkite,juk pigiau!

100 proc.

Kai visą savo atlyginimą, sumokėjus mokesčius, priduodi Maximai, tai imi ir pagalvoji, gal pavyks sutaupyti. Štai taip žmonės atsiduria Lenkijoje. Nebuvau ten, nes vis laiko pritrūksta, bet labai norėčiau savo akimis pamatyti tas trigubai mažesnes kainas. Šiandien Akropolyje teko pastebėti vieną įdomybę. Tie patys bateliai o skirtingose parduotuvėse kaina skiriasi .... net 25 eurais Žodžiu laikykis pirkėjau, apmulkins net žaktelt nespėsi.

kestut

Tai nusikalstamo pasaulio,trijų partijų ir prezidentūros verslo planas:žlugdyti savo gamintoją,remti importuotojus(spekuliantus) ir užsienio investuotojus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS