Virtualios ašaros | Diena.lt

VIRTUALIOS AŠAROS

Nei milijonai sąskaitose, nei talentas nepakeičia žmogaus lemties. Pernai sausį pasaulį sukrėtė žinomo Argentinos futbolininko Emiliano Sala žūtis lėktuvo katastrofoje, o šie metai prasidėjo Kobe Bryanto tragiška netektimi. Tiesa, Kobe likimas kirto žiauriau – drauge su juo Anapilin iškeliavo ir dukrelė bei būrelis kitų bendrakeleivių.

Įdomu, ar šios vadinamosios įžymybės taip pat raudojo, kai neseniai Irane buvo numuštas Ukrainos avialinijų lėktuvas. O gal garsenybės mirtis jiems atrodė skaudesnė nei 176 paprastų piliečių?

NBA legendos, vieno geriausių visų laikų pasaulio krepšininkų mirtis skaudžiai sukrėtė viso pasaulio krepšinio bendruomenę. Užuojautas reiškė ir NBA, ir Europos krepšininkai, kada nors aikštelėje ar už jos ribų susidūrę su Juodąja Mamba. Tarp kitų ašarą virtualiai braukė ir Lietuvos krepšinio atstovai. Jautriai atrodė ir paprastų krepšinio sirgalių nuoširdžios užuojautos. Kažkam K.Bryantas buvo vaikystės idealas, kažkas tiesiog sekė jo karjeros vingius. Kur buvę, kur nebuvę, savo uodegas pakėlė ir vadinamieji šou verslo atstovai. Progos pasireikšti nepraleido ir vadinamosios dainininkės, renginių vedėjai ar blogeriai su influenceriais. Apgailestavimai dėl K.Bryanto lietuviškų "įžymybių" socialiniuose tinkluose įsispraudė tarp užslėptos reklamos įrašų apie kokią nors esą nuostabią prekę ar paslaugą. O jau kitą dieną kai kurie jų įsidėjo savo plačiai besišypsančių nuotraukas iš eilinio pagėrimo ar vakarėlio. Trūko tik kokio nors Žilvino Grigaičio, kuris juk galėjo prasilenkti su Kobe kokiame nors aukštuomenės renginyje. O gal ir prasilenkė, tik jo nepažino ir nenusifotografavo kartu. Įdomu, ar šios vadinamosios įžymybės taip pat raudojo, kai neseniai Irane buvo numuštas Ukrainos avialinijų lėktuvas. O gal garsenybės mirtis jiems atrodė skaudesnė nei 176 paprastų piliečių?

Natūralu, kad šiais žaibiškos informacijos sklaidos laikais bet kuri tokia tragedija hiperbolizuojama tarsi pasaulio pabaiga. Tad atrodytų asmeniškai paliečia kiekvieną mūsų. Ir, žinoma, kiekvienas galime viešai reikšti savo nuomonę. Tačiau yra įvykių, iš kurių nevalia darytis reklamos, medžiojant papildomus paspaudimus ir pamėgtukus, virstančius pelningais užsakymais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aha

Ir Jakutienė su Statkevičium verkė, Ir Simonko

Saulius

Stonkai ir Milinytes visokios raudojo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS