Vyrai bijo stiprių moterų? | Diena.lt

VYRAI BIJO STIPRIŲ MOTERŲ?

Frazę "vyrai bijo stiprių moterų" girdėjo turbūt kiekvienas. Ja ambicingas merginas protina mamos ir močiutės, vis dar tikinčios, kad moteris privalo būti silpna ir nuolanki it Drebulė iš "Eglės žalčių karalienės". Tokiu paaiškinimu kompetencijos trūkumą kartais dangsto įvairūs psichologai ir kitokie santykių ekspertai. Galiausiai šiais žodžiais guodžiamos draugės ar bičiulės, nuo kurių, dėl iš pažiūros nepaaiškinamų priežasčių, pabėgo dar vienas jaunikis. Bet ar tikrai vidinė stiprybė lygi nuosprendžiui, kad vyriškosios giminės atstovai kraups nuo tavęs labiau negu nuo peiliu ginkluoto plėšiko tamsioje tarpuvartėje?

Visų pirma, reikėtų išsiaiškinti, kaip suvokiame tą stiprią moterį? Man regis, šiandien stiprios moters etiketę prisiklijuoti labai mėgsta tos, kurios anaiptol nėra stiprios. Jos tiesiog piktos, įžūlios, manančios, kad turi teisę reguliuoti kiekvieno aplinkinio, įskaitant ir šalia esančio vargšo, gyvenimą. Jei iš vyro kas mėnesį konfiskuojama alga, nes žmona geriau žino, kam leisti jo pinigus, jei išeiti vakare su draugais reikalinga draugės indulgencija ir, apskritai, jei ji visais atvejais be išimčių įrodinėja savo tiesą, tai nieko nuostabaus, kad normaliam ir save gerbiančiam asmeniui kyla noras bėgti. Sakyčiau, ne tik suprantama, bet ir sveikintina dėti į kojas nuo žmogaus, kuris tave verčia jaustis nevykėliu.

Man regis, šiandien stiprios moters etiketę prisiklijuoti labai mėgsta tos, kurios anaiptol nėra stiprios.

Iš tikrųjų moters stiprybė nėra gebėjimas santykiuose taškytis seilėmis, įžeidinėjimais, ultimatumais ir nurodymais, siekiant savo tikslų. Nėra tai ir tempimas visos namų ūkio naštos ant savo sprando. Ir ne buvimas motina nuosavam vyrui, kas dvi minutes klausinėjančia, ar pavalgė ir išsituštino. Taip, stipri moteris dažniausiai padaro stulbinamą karjerą, bet tai visai nereiškia, kad ir namuose su antra puse ji gali bendrauti kaip vadovė su pavaldiniais.

Stipri moteris – ta, kuri gebės savimi pasirūpinti, net jei šalia nebus tai darančio vyro. Kuri, reikalui esant, pasirūpins ir juo, tačiau nelaikys primygusi aukštakulniu. Nes jeigu ji ne tik stipri, bet ir protinga, sugebės išlikti moterimi ir netrukdys vyrui būti vyru.

Žinoma, variantų yra visokių. Kartą žiūrėjau vieną rusų pokalbių šou. Nesmerkite, kartais mėgstu smegenis nuo protinės veiklos atpalaiduoti būtent taip. Ir vienas laidos dalyvis, blizgučiais pasidabinęs prakutęs verslininkas, samprotavo, kad moteris turėtų būti lyg katė – priklausoma nuo šeimininko ir nuolankiai laukianti jo namuose. Skundėsi nepasisekusiais ankstesniais santykiais, nes buvusioji nė nepaprašydavo jo pagalbos ir automobilio padangas veždavosi pakeisti pati. Vyrukas pasijuto baisiai pažemintas, tiesiog sutryptu vyriškumu. O laidos metu džiūgavo, glostydamas šalia sėdinčią panelę, kurios vienintelis savarankiškas darbas ir sprendimas – prisiklijuoti blakstienas.

Jei tik jiems abiem taip gerai, ačiū Dievui. Bet turbūt visi suprantame, kaip akivaizdžiai vaikino prasta savivertė, jei kaskart junta metaforinį kirtį per sėklides, kai jo moteris pasako taiklią ir protingą pastabą, kai žavi aplinkinius, kai pėdkelnes ar automobilį perka už nuosavus pinigus, o ne prašo išmaldos iš jo.

Kai vyras išsigąsta dėl pastarųjų dalykų, o ne dėl klaidų, kurių nenori pripažinti, tai reikėtų laikyti toli gražu ne praradimu. Stipriai moteriai nereikia šalia savęs kompleksuoto bailio. Tiesą sakant, gal net vertėtų pačiai tokiam įduoti sportinius batelius – kad bėgtų tolyn dar sparčiau, o gyvenime atsirastų erdvės tinkamesniam bendrakeleiviui. Tam, kuris moterišką stiprybę tik įvertins.

Išmintingam vyrui savosios vertės nereikia įrodinėti po sparneliu globojant nieko nesugebančią vištelę. Ir stiprios moters jis nebijo, atvirkščiai, ieško tokios ir žavisi ja. Nes yra pakankamai protingas suprasti, kad tokia moteris šalia yra ne dėl finansinės, buitinės, moralinės ir kitokios pagalbos, be kurios ji neišgyventų. Ji drauge, nes jai su juo tiesiog gera. Ir vyrui turbūt negali būti didesnio komplimento.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

DĖDĖ

Geriau jie bijotų buvusių prostitučių ir pagalvotų kaip jausis jų vaikai,nes visos paslaptys su laiku išaiškėja

teisingas mintis surase Nikoleta

pas sia mergele sviesi galvele.....

xy

Vyrai nori atrodyti stipriais, del to jesko silpnu visteliu ,kurios jais zavetusi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS