Žaidžia ne milijonai | Diena.lt

ŽAIDŽIA NE MILIJONAI

Tai koks gi tas tikrasis Lietuvos futbolo lygis? Toks klausimas kirba po šalies ekipų pasirodymo Europos taurių turnyruose.

A lygos pirmenybės daugelio akyse vertinamos vos ne kaip vienos silpniausių Senajame žemyne, keiksnojamos į kairę ir į dešinę, o mūsų klubai šį sezoną skina pergales Čempionų lygos ir Europos lygos atrankos turnyruose. Bent jau skynė iki vakarykščių Marijampolės "Sūduvos" ir "Trakų" startų antrajame Europos lygos atrankos etape.

Pastarųjų klubų šuolis pirmajame etape, kai iš kovos buvo išmestos konkurentės iš gerokai turtingesnių Škotijos ir Baltarusijos čempionatų, tapo tikru siurprizu. Užvakar gerokai didesnį žygdarbį atliko Vilniaus "Žalgiris". Sostinės klubas Čempionų lygos antrajame atrankos etape 2:1 nukovė Razgrado "Ludogorec" kolektyvą.

Jau vien tai, kad Lietuvos komanda vejoje pranoksta Bulgarijos atstovus, galima drąsiai vadinti netikėtumu. Bulgarija, nors ir nėra futbolo elito atstovė, FIFA reitinge žengia 54-a ir Lietuvą, pagaliau pakilusią į šimtuką (99 vieta), lenkia bene dvigubai. Žinoma, klubai – nebūtinai yra rinktinių atspindys. Juk ir "Ludogorec" trečiadienį starto sudėtyje išleido net dešimt legionierių ir vos vieną bulgarą.

Sudėję visus vilniečius gautume kuklią 5,5 mln. eurų sumą, o "Ludogorec" bendra futbolininkų kaina viršija 43 mln. eurų.

Apie komandų skirtumus turbūt iškalbingiausiai pasako jų žaidėjų vertė. Sudėję visus vilniečius gautume kuklią 5,5 mln. eurų sumą, o "Ludogorec" bendra futbolininkų kaina viršija 43 mln. eurų. Aštuonių kartų vertės skirtumo LFF stadione tikrai nebuvo matyti.

Žinoma, Čempionų lygos senbuvė į Vilnių atvyko po vasaros atostogų ir nusiteikusi lengvai pasivaikščioti, o mainais gavo kietą kovą "kaulas į kaulą". Nėra jokių abejonių, kad nudegę svečiai kitą savaitę savo aikštėje žalgiriečiams užkurs kaitrią pirtį. Tačiau tarpinį tikslą "Žalgiris" jau pasiekė – privertė gerokai pagarbiau save vertinti ir Lietuvos futbolo skeptikus, ir užsienio žiniasklaidą, juos jau praminusią vienu didžiausių atrankos turnyro atradimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

liuks

šauniai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS