2018-ųjų Vestfalijos taikos premija paskirta Baltijos šalims | Diena.lt

2018-ŲJŲ VESTFALIJOS TAIKOS PREMIJA PASKIRTA BALTIJOS ŠALIMS

  • 4

Vestfalijos taikos premijos žiuri nutarė skirti šių metų apdovanojimą Baltijos šalims už jų išskirtinį indėlį į regiono taikų ir demokratinį vystymąsi, penktadienį pranešė Latvijos ambasados Berlyne pareigūnas Kasparas Adijanas.

Miunsterio mieste teikiamos premijos globėjas yra Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris).

Premijos Lietuvai, Latvijai ir Estijai įteikimo ceremoniją įvyks liepą.

Kas dvejus metus teikiamo apdovanojimo laureatu 2016-aisiais tapo Jordanijos karalius Abdullah II (Abdula II). Anksčiau ji buvo paskirta buvusiam Čekoslovakijos ir Čekijos prezidentui Vaclavui Havelui, buvusiam Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui Kofi Annanui (Kofiui Ananui), buvusiems Vokietijos kancleriams Helmutui Kohli (Helmutui Koliui) ir Helmutui Schmidtui (Helmutui Šmitui), buvusiam Prancūzijos prezidentui Valery Giscard'ui d'Estaingui (Valeri Žiskarui Destenui) ir buvusiai JT tarptautinių teismų prokurorei Carlai Del Ponte (Karlai Del Pontei).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

kokia ten premija,tai reikėjo iškart pasakyt,kad ožio tvartui ir kgb aborto liekanai už karo kurstymą

Šiaip

Čia turbūt už tai kad tiek ginklų prisipirkome ir dar pirksime :)

kai

ejom Baltijos keliu tai buvo gerai tai siandien nesidangstykim svetimais laurais o darykim viska kad pasitikeimas griztu ko nera nes linkstam i agresyvuma ir melagystes kurios vykdomos musu vardu ir ta puikiai atlieka /globejai/ su ziniasklaida.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS