AFP pasaulio naujienų vadove paskirta moteris | Diena.lt

AFP PASAULIO NAUJIENŲ VADOVE PASKIRTA MOTERIS

  • 0

Naujienų agentūros „Agence France-Presse“ pasaulio naujienų vadove pirmadienį pirmą kartą buvo paskirta moteris Michele Leridon (Mišel Leridon), kuri pakeis apie savo atsistatydinimą pranešusį buvusį naujienų direktorių Philippe'ą Massonnet (Filipą Masonė).

Nuo 1981 metų agentūroje dirbanti Michele Leridon (Mišel Leridon) nuo 2009 metų vadovo Romos biurui, o nuo rugpjūčio 1 dienos užims „dėl asmeninių“ priežasčių atsistatydinančio Ph.Massonnet vietą.

„Agence France-Presse“ generalinis direktorius Emmanuelis Hoogas (Emanuelis Hogas) įvertino nuo 2009 metų atsakingas pareigas ėjusį Ph.Massonnet kaip „aistringą, išradingą ir atsidavusį“ naujienų skleidimo vadovą.

M.Leridon jis pavadino „puikia naujienų profesionale“ ir pranešė, kad ji dirbs su AFP projektais, tarp kurių paminėtina agentūros vaizdo naujienų tarnybos plėtra ir sporto bei kultūros naujienų stiprinimas.

M.Leridon ne kartą buvo patikėtos atsakingos pareigos AFP Paryžiaus redakcijoje ir Afrikoje. Ji yra buvusi Abidžano biuro vadovo pavaduotoja, Europos ir Afrikos naujienų skyriaus vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja, socialinių reikalų skyriaus vadovė, o nuo 2006 iki 2009 metų dirbo vyriausiąja redaktore.

AFP yra viena didžiausių tarptautinių naujienų agentūrų, turinti savo biurus 150 pasaulio šalių ir 2 tūkst.260 darbuotojų, kurie rengia pranešimus šešiomis kalbomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS