Apklausa: antrajame referendume britai balsuotų už pasilikimą ES | Diena.lt

APKLAUSA: ANTRAJAME REFERENDUME BRITAI BALSUOTŲ UŽ PASILIKIMĄ ES

Jei būtų surengtas antrasis Didžiosios Britanijos referendumas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), jo rezultatai būtų kitokie nei pirmojo, parodė skubiai atlikta apklausa, informuoja „The Independent.

Apklausa, atlikta po „Brexit“ šalininko Nigelo Farage'o pareiškimo, kad jis galbūt pritartų antrajam referendumui, parodė, kad antrajame balsavime 55 proc. rinkėjų balsuotų už pasilikimą ES, o 45 proc. - už išstojimą.

N. Farage'as pareiškė, kad jam pradeda patikti mintis dėl antrojo „Brexit“ referendumo, nes antrasis balsavimas „galutinai ir visiems laikams“ nutildytų tuos žmones, kurie priešinasi Didžiosios Britanijos išstojimui iš ES ir nori, kad procesas būtų sustabdytas. Politikas mano, kad antrajame referendume už pasitraukimą balsuotų dar daugiau žmonių nei ankstesniame referendume, ir tai padėtų nutildyti išstojimu nepatenkintus asmenis.

2016 metais surengtame referendume britai 52 proc. prieš 48 proc. balsavo už išstojimą, todėl dabartinė apklausa rodo visuomenės nuomonės pokyčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Audronė

Širdį spaudžia, kad šitokia Valstybė kaip Britaniją jau antrą kartą suklydo o visas pasaulis šią Valstybę žavėjosi o dabar...

Lietuvis

Kaip žiurkės iš laivo)

po 50 metų

ši šalis vadinsis Babailandu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS