Apklausa: didesnė dalis britų nori, kad Th. May liktų Konservatorių partijos vadove | Diena.lt

APKLAUSA: DIDESNĖ DALIS BRITŲ NORI, KAD TH. MAY LIKTŲ KONSERVATORIŲ PARTIJOS VADOVE

  • 1

Artėjant balsavimui dėl nepasitikėjimo Theresa May kaip Konservatorių partijos lydere, nauja nuomonės tyrimų instituto „YouGov“ apklausa parodė, kad didesnė dalis britų visuomenės nori, kad ji liktų poste, informuoja „Euronews“.

Paklausus, ar Th. May turėtų likti Konservatorių partijos lydere ir Didžiosios Britanijos ministre pirmininke, 40 proc. respondentų atsakė teigiamai. 34 proc. respondentų atsakė, kad Th. May neturėtų likti partijos vadovės poste.

Tos pačios apklausos metu taip pat paaiškėjo, kad 57 proc. britų mano, kad naujas Konservatorių partijos vadovas nepajėgtų suderėti geresnio „Brexito“ susitarimo nei Th. May.

Atrodo, kad premjerė taip pat turi stiprią daugelio savo vadovaujamos Konservatorių partijos narių paramą. Daugiau kaip 150 partijos parlamentarų viešai išreiškė paramą Th. May.

Kaip jau žinoma, trečiadienį vakare Konservatorių partijos parlamentarai balsuos dėl nepasitikėjimo Th. May. Norint išsaugoti partijos vadovės postą, politikę turi palaikyti dauguma partijos narių -158 iš 315 Konservatorių partijos parlamentarų.

Jei taip nutiktų, ji galėtų netrukdomai vadovauti konservatoriams mažiausiai vienerius metus. Tačiau jei Th. May balsavimą pralaimės, konservatoriai bus priversti išsirinkti naują vadovą. Šiuose rinkimuose dalyvauti ji negalės.

Kadangi Konservatorių partija turi daugumą Bendruomenių Rūmuose, partijos lyderis dažniausiai eina ir premjero pareigas.

Jei Th. May neteks partijos vadovės posto, ji turėtų laikinai eiti premjerės pareigas tol, kol bus išrinktas naujasis lyderis.

Balsavimas numatytas trečiadienį tarp 18 ir 20 val. vietos laiku (tarp 20 ir 22 val. Lietuvos laiku).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zelemunčikas

Aišku be tyrimų ar apklausų.Britai nori turėti kaltininką.Ne taip kaip Lietuvoje,jeigu prisidirbo tai iš Lietuvos ištremiami į Briuselį.Pavyzdžių manau nereikia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS