Apklausa: kas dešimtas vokietis yra už pasitraukimą iš ES | Diena.lt

APKLAUSA: KAS DEŠIMTAS VOKIETIS YRA UŽ PASITRAUKIMĄ IŠ ES

Prieš Europos Parlamento rinkimus sumažėjo vokiečių pritarimas Europos Sąjungai. „Eurobarometro“ duomenimis, 76 proc. Vokietijos gyventojų nurodė, kad narystė ES yra „gerai“.

Tai yra penkiais procentiniais punktais mažiau nei per pastarąją apklausą rudenį. Tačiau šis rodiklis yra gerokai didesnis už ES vidurkį.

10 proc. vokiečių yra už savo šalies išstojimą iš ES - tai vienu procentiniu punktu daugiau nei rudenį. Didesnė antipatija Bendrijai fiksuota Čekijoje. Čia 24 proc. gyventojų balsuotų už skyrybas su ES. Toliau eina Austrija, Prancūzija ir Graikija (po 21 proc.).

Vadinamasis „Dexitas“ (Vokietijos išstojimas ir ES) yra partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) reikalavimas. Partija yra už bloko reformą ir, be kita ko, nori, kad būtų panaikintas Europos Parlamentas. Jei tai greitai nebus padaryta, Vokietija esą turi palikti ES.

Visoje ES be Didžiosios Britanijos 61 proc. piliečių narystę Bendrijoje vadina „geru dalyku“. Tai yra vienu procentiniu punktu mažiau nei rudenį, kai buvo pasiektas didžiausias rodiklis per 26 metus. Mažiausiai sužavėti ES yra čekai (33 proc.) ir italai (36 proc.).

Per apklausą, kuri buvo atlikta vasarį ir kovo pradžioje, tik 38 proc. europiečių žinojo, kad Europos Parlamento rinkimai vyks gegužę. Tyrimo metu apklausta 27 973 europiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

su laiku ir sis proc. keisis ir liksim prie suskilusios geldos nes dauguma jau seniai jau prie geldos....

...

ką gi, laikas ir mums apie LitXit imti galvot.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS