Armėnijoje konfiskuota tona kokaino, kurio vertė siekia 250 mln. JAV dolerių | Diena.lt

ARMĖNIJOJE KONFISKUOTA TONA KOKAINO, KURIO VERTĖ SIEKIA 250 MLN. JAV DOLERIŲ

  • 3

Armėnijos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad atliekant vieną didžiausių šalies istorijoje narkotikų konfiskavimo operacijų buvo paimta tona kokaino, kurio vertė – apie 250 mln. JAV dolerių (230,77 mln. eurų).

Armėnijos nacionalinė saugumo tarnyba nurodė, kad krovinys iš Ekvadoro buvo užsakytas vienos iš armėnų bendrovių, ir pridūrė, kad siunta buvo vežama per Panamą, Italiją ir Sakartvelą.

Apie šį įvykį pranešta kitą dieną po to, kai Italijos policija paskelbė sulaikiusi 2,7 tonos kokaino konteineriuose, kuriuose vežti bananai iš Ekvadoro.

Ši siunta irgi buvo gabenama į Armėniją ir jos vertė siekė apie 800 mln. JAV dolerių (738, 46 mln. eurų).

Generalinė prokuratūra pranešė, kad pradėjo tyrimą.

Maždaug tris milijonus gyventojų turinčioje šalyje pastaruoju metu klesti prekyba narkotikais.

2022-aisiais Armėnijos policija pranešė apie 743 narkotikų kontrabandos atvejus, o 2021-aisiais – 420 tokių atvejų.

Vasarį Armėnijos vidaus reikalų ministras Vahė Gazarianas sulaukė įstatymų leidėjų kritikos dėl vis prastėjančios statistikos.

Opozicijos parlamento narė Agnessa Khamoyan (Agnesa Chamojan) socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad blogėjanti statistika rodo, jog valstybė nesiima jokių veiksmų šiai problemai spręsti.

Ji tvirtino, kad į prekybą narkotikais yra įsitraukę ir aukščiausi vyriausybės pareigūnai.

Vyriausybės kritikai teigia, kad sparčiai auganti prekyba narkotikais yra bendro nusikalstamumo, kuris pernai Armėnijoje išaugo daugiau kaip 24 proc., dalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

greiciau sumaise gal muslymai pakiso pro armiaskas nes pas juos mirties bausme o tie atsipirks grotomis kas zino juk parazitu visur z=0

Rymas

Nemanau, kad čia Kremliaus. Jų Lavrovo chebra pati čemodanais skraidinosi. Narko biznis yra tarptautinis ir valdomas mafijos.

Klausimas

Kremliaus preke?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS