Artėjant viršūnių susitikimui Italija įspėja partneres ES dėl migrantų susitarimo | Diena.lt

ARTĖJANT VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMUI ITALIJA ĮSPĖJA PARTNERES ES DĖL MIGRANTŲ SUSITARIMO

  • 1

Italijos vyriausybė pareiškė neprisidėsianti prie jokios Europos Sąjungos iniciatyvos, skirtos kovoti su nelegalia imigracija į Europą, jei joje prioritetas nebus teikiamas Italijai, praneša BBC.

10-ies valstybių narių lyderiai sekmadienį turėtų susitikti Briuselyje, kur sieks susitarti dėl griežtesnių pasienio patikrų ir dėl trečiųjų šalių migrantų judėjimo Bendrijos viduje kontrolės.

Kad boikotuos šį susitikimą jau paskelbė Višegrado grupės narės - Lenkija, Čekija, Slovakija ir Vengrija.

Šiuo metu didžiausią migrantų skaičių Europoje priima Italija. Dauguma jų - afrikiečiai, bėgantys nuo smurto ir chaoso Libijoje.

„Pagalbos mums reikia dabar“, - pareiškė Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis.

„Jei vyksime į Briuselį vien tam, kad gautume namų darbus, kuriuos jau parengė prancūzai ir vokiečiai... tada jau geriau tegu premjeras pasitaupo šiai kelionei skirtus pinigus“, - tviteryje rašė M. Salvinis, omenyje turėdamas iš anksto paviešintą susitikimo pareiškimo tekstą.

Tačiau Italijos premjeras Giuseppė Contė kiek vėliau patvirtino vis dėlto dalyvausiąs sekmadienio susitikime. Tai jis paskelbė telefonu pasikalbėjęs su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Po pokalbio su A. Merkel G. Contė tviteryje rašė: „Patvirtinau jai, kad negalėčiau dalyvauti šiame susitikime, jei jau yra iš anksto parengtas jo tekstas“.

Tuomet, pasak premjero, kanclerė jį patikino, kad trečiadienį paviešinto juodraštinio pareiškimo varianto bus atsisakyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Bet kokia parama tiems 'atbėgėliams' juos tik dar labiau skatina bėgt... grandininė tai reakcija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS