B. Netanyahu teigia, kad Izraelis „Hamas“ persekios net ir Rafoje | Diena.lt

B. NETANYAHU TEIGIA, KAD IZRAELIS „HAMAS“ PERSEKIOS NET IR RAFOJE

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu primygtinai teigia, kad Rafą būtina pulti, nepaisydamas vis didėjančios tarptautinės bendruomenės kritikos, kad šis miestas yra paskutinė prieglauda daugiau nei milijonui žmonių, pabėgusių nuo likusioje Gazos Ruožo dalyje vykstančio karo.

Kariuomenė „toliau vykdys veiksmus prieš visus „Hamas“ batalionus visame Gazos Ruože, įskaitant Rafą, paskutinę „Hamas“ tvirtovę“, – cituodama B. Netanyahu žodžius ketvirtadienį vakare pranešė jo kanceliarija. „Visi, kas sako, kad Rafoje operacijų vykdyti neturėtume, nori pasakyti, kad karą turime pralaimėti.“

To nebus, sakė B. Netanyahu, pripažindamas, kad užsienio šalys daro spaudimą atmesti šiuos planus. „Bet būtent tada, kai didėja tarptautinis spaudimas, mes ir turime susivienyti. Turime drauge pasipriešinti mėginimams užbaigti šį karą.“

Ieškodami prieglobsčio, į Rafą atvyko maždaug 1,5 milijono palestiniečių, visiškai perpildydami netoli sienos su Egiptu esantį piečiausią Gazos miestą. Baiminamasi, kad bet koks puolimas gali pareikalauti daugybės civilių aukų.

Izraelis yra nurodęs, kad iki pradedant bet kokį puolimą civiliai bus perkelti į saugią zoną.

B. Netanyahu yra pasakęs, kad Rafoje vis dar yra keturi „Hamas“ batalionai, su kuriais būtina kautis, siekiant visiškai sunaikinti „Hamas“ – būtent to ir siekia Izraelio vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS