Bakingamo rūmai įvardijo, kada karalius sugrįš į darbus | Diena.lt

BAKINGAMO RŪMAI ĮVARDIJO, KADA KARALIUS SUGRĮŠ Į DARBUS

  • 3

Britų karalius Charlesas III (Karolis III) po trijų mėnesių pertraukos, kai gydėsi vėžį, nuo kitos savaitės vėl imsis kai kurių viešų pareigų, penktadienį paskelbė Bakingamo rūmai.

75 metų monarchas antradienį apsilankys viename vėžio gydymo centre. Artimiausiomis savaitėmis numatyti ir dar keli karaliaus pasirodymai viešumoje, įskaitant Japonijos imperatoriaus ir imperatorienės priėmimą per valstybinį vizitą birželio mėnesį.

Rūmų pranešime nurodoma, kad karaliaus gydytojus „labai padrąsino“ gydymo pažanga, tačiau dar per anksti pasakyti, kiek gydymas užtruks. Kokio tipo vėžiu serga Charlesas III ir kokie gydymo metodai jam taikomi, neskelbiama.

Nuo pat vasario 6-osios, kai buvo paskelbta apie jo vėžio diagnozę, karalius atlieka visas valstybines pareigas, įskaitant vyriausybės dokumentų peržiūrėjimą ir susitikimus su ministru pirmininku Rishi Sunaku (Rišiu Sunaku). Taip bus ir toliau, nurodė rūmai.

Charleso III sugrįžimas į viešumą sumažins spaudimą kitiems karališkosios šeimos nariams. Šiuo metu karališkųjų pareigų taip pat neina Velso princesė Catherine (Ketrin), kovo 22 dieną, po kelias savaites trukusių spėlionių apie jos sveikatą po vasarį atliktos sunkios pilvo operacijos, paskelbusi, kad taip pat serga vėžiu ir gydosi. Jos sutuoktinis Velso princas Williamas (Viljamas) atsitraukė nuo viešų pareigų, kad pasirūpintų žmona ir poros vaikais.

Dėl to pagrindinė karališkųjų darbų našta teko karalienei Camillai (Kamilai), karaliaus seseriai princesei Anne (En) ir jo jaunesniajam broliui princui Edwardui (Edvardui).

Charlesas III sausį buvo gydomas dėl padidėjusios prostatos. Vasario 5 dieną monarchas paskelbė, kad po atlikto prostatos gydymo jam diagnozuotas vėžys.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ką domina tas krokodilas ?

`

Taigi

Sveikatos senukui, bet šis ponas gyvenime taip ir nesužinos, kas yra darbas. Vakarėliai ir arbatėlės gėrimas, tai nėra darbas.

Petras

Dabar jam galanda kastuvą,o po to suskubs darban.Kas kaip princas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS