Baltarusija iki 30 dienų pratęsė galimybę lankytis šalyje be vizų | Diena.lt

BALTARUSIJA IKI 30 DIENŲ PRATĘSĖ GALIMYBĘ LANKYTIS ŠALYJE BE VIZŲ

  • 0

Baltarusija antradienį paskelbė, kad turistai iš daugelio valstybių galės atvykti į šalį be vizų ne penkioms, o 30-ai dienų, Minskui siekiant pritraukti daugiau lankytojų.

Prezidentas Aleksandras Lukašenka pasirašė įsaką, skelbiantį, kad vizų nereikės 80 šalių, įskaitant Europos valstybes, JAV ir Japoniją, piliečiams, jeigu jie atvyksta į Baltarusiją iki 30 dienų laikotarpiui.

Ši tvarka įsigalios, kai įsakas bus paskelbtas valstybės oficialiajame leidinyje – tikriausia po vienos ar dviejų dienų.

Dokumente sakoma, kad tokiu būdu siekiama „toliau plėtoti Baltarusijos turizmo sektorių“, padaryti šalį patrauklesnę kaip sporto renginių ir festivalių organizatorę, taip pat užmegzti glaudesnius ryšius su pasaulio ekonomika.

Be to, Baltarusija nurodė siekianti populiarinti save kaip medicinos turizmo šalį žmonėms, norintiems atgauti jėgas jos gydyklose ir kurortuose.

Vis dėlto bevizis režimas taikomas tik asmenims, į šalį atvykstantiems ir išvykstantiems per Minsko pagrindinį oro uostą.

Kaip ir anksčiau, ši taisyklė netaikoma užsieniečiams, atvykstantiems ir išvykstantiems per Rusiją, nes prie abiejų bendros sienos tikrinimai nevykdomi.

Minskas tebepalaiko glaudžius ryšius su Maskva ir yra sudaręs su ja ekonominę sąjungą.

Kinijos piliečiams taip pat bus taikomas atskiras susitarimas dėl vizų, įsigaliosiantis rugpjūtį.

Baltarusijos ir Europos Sąjungos ryšiai pastaruoju metu irgi gerėjo: nuo 2015 metų, kai A. Lukašenka paleido iškilius politinius kalinius, 28 valstybių blokas pradėjo atšaukinėti daugumą Minskui taikytų sankcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS