Baltieji rūmai: D. Trumpo raginimas užbaigti tyrimą dėl Rusijos „nėra įsakymas“ | Diena.lt

BALTIEJI RŪMAI: D. TRUMPO RAGINIMAS UŽBAIGTI TYRIMĄ DĖL RUSIJOS „NĖRA ĮSAKYMAS“

  • 0

Baltiesiems rūmams trečiadienį teko suktis iš keblios padėties ir aiškintis dėl prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žinutės socialiniame tinkle „Twitter“, raginančios nutraukti tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus.

Jie tvirtino, jog prezidentas tiesiog išsakė savo nuomonę ir kad tai tikrai nebuvo nurodymas Teisingumo departamentui.

Virtinėje tviterio žinučių respublikonų prezidentas vėl supliekė specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) vadovaujamą tyrimą ir pavadino jį šalies „gėda“. Šios žinutės išprovokavo kaltinimų laviną, kad D. Trumpas viešai mėgina trukdyti teisingumui. 

„Ši padėtis baisi, ir generalinis prokuroras Jeffas Sessionsas (Džefas Sešonzas) turėtų tuojau pat sustabdyti šią Suklastotą Raganų Medžioklę, kol ji dar labiau neapjuodino mūsų šalies“, – sakoma vienoje D. Trumpo žinutėje.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders (sara Sanders) vėliau žurnalistams sakė: „Tai ne įsakymas, tai prezidento nuomonė“.

Ji pažymėjo, jog D. Trumpas nori, kad tyrimas „baigtųsi“.

Tačiau S. Sanders atmetė kaltinimus dėl galimo teisinio pažeidimo.

„Prezidentas netrukdo (teisingumui). Jis ginasi. Prezidentas reiškia savo nuomonę. Jis reiškia ją aiškiai“, – tvirtino ji.

Prieš Baltųjų rūmų spaudos konferenciją D. Trumpo asmeniniai advokatai taip pat pabrėžė, kad prezidentas nedavė jokių nurodymų generaliniam prokurorui Jeffui Sessionsui.

„Prezidentas šiuo klausimu nepaskelbė jokio įsako ar nurodymo Teisingumo departamentui“, – sakė advokatas Jay'us Sekulowas (Džėjus Sekjulouvas) dienraščiui „The Washington Post“.

Rudy Giuliani (Rudis Džulianis) savo ruožtu pridūrė: „Jis labai apdairiai pavartojo žodį „turėtų“.

K. Sessionsas nusišalino nuo R. Muellerio tyrimo; tai reiškia, kad dabar jį kontroliuoja generalinio prokuroro pavaduotojas Rodas Rosensteinas (Rodas Rouzensteinas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS