Baltieji rūmai prašo Izraelio atsakymų dėl masinių kapaviečių Gazos Ruože | Diena.lt

BALTIEJI RŪMAI PRAŠO IZRAELIO ATSAKYMŲ DĖL MASINIŲ KAPAVIEČIŲ GAZOS RUOŽE

  • 11

Baltieji rūmai trečiadienį pareiškė norintys gauti atsakymus iš Izraelio valdžios institucijų, dviejose Gazos Ruožo ligoninėse, sugriautose kariuomenės apgulties metu, aptiktus masinių kapaviečių.

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra antradienį pranešė, kad sveikatos apsaugos darbuotojai pietiniame Kan Juniso mieste esančiame Nassero (Nasero) medicinos komplekse atrado beveik 340 palestiniečių palaikus, ir teigė, kad šiuos žmones nužudė ir užkasė Izraelio pajėgos.

Pranešama, kad dviejuose bendruose kapuose ligoninės „al Shifa“ kieme Gazos mieste rasta apie 30 žmonių palaikų.

„Norime atsakymų, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas). – Norime, kad tai būtų kruopščiai ir skaidriai ištirta.“

Atrasti palaikai paskatino Jungtines Tautas pareikalauti, kad būtų atliktas nepriklausomas tyrimas. Prie raginimų prisidėjo ir Europos Sąjunga.

Izraelio kariuomenės atstovas spaudai majoras Nadavas Shoshani (Nadavas Šošanis) sakė, kad kapą Nassero medicinos komplekse Kan Junise prieš kelis mėnesius iškasė Gazos Ruožo gyventojai.

Izraelio kariuomenė pripažino, kad įkaitų ieškantys kariai apžiūrėjo palestiniečių palaidotus lavonus, tačiau tiesiogiai neatsakė į kaltinimus, kad izraeliečių kariai kalti dėl šių nužudymų.

Pagal tarptautinę teisę saugomos ligoninės per daugiau nei pusmetį trunkantį karą Gazos Ruože ne kartą buvo bombarduojamos Izraelio pajėgų.

Kariuomenė kaltina palestiniečių islamistų grupuotę „Hamas“ naudojant ligonines ir medicinos įstaigas kaip vadavietes, kuriose taip pat kaupiami ginklai bei įranga ir laikomi įkaitai, pagrobti per spalio 7-osios išpuolį. „Hamas“ tai neigia.

Per spalio 7-ąją „Hamas“ įvykdytą išpuolį, Izraelio duomenimis, žuvo 1 170 žmonių, daugiausia civilių.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo mažiausiai 34 262 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Prakeikti

žydų okupantai teroristai ir žudikai, VLADIMIRAS PUTINAS prieš ta kruvina žudiką žydpalaikį netanjaka tai šventa avelė, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo !!!!!

kokie

Žiaurus žydai ,kaip ir putleristai ,vienodi .

Anonimas

Zydams viskas galima o litovcam net.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS