Baltieji rūmai sako planuojantys dar vieną Xi Jinpingo ir J. Bideno pokalbį | Diena.lt

BALTIEJI RŪMAI SAKO PLANUOJANTYS DAR VIENĄ XI JINPINGO IR J. BIDENO POKALBĮ

  • 8

Vašingtonas ir Pekinas siekia organizuoti dar vieną JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo Kinijos kolegos Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) pokalbį, šeštadienį pranešė Baltieji rūmai.

Abi šalys siekia „papildomos aukšto lygio diplomatijos, be kita ko, per prezidento J. Bideno ir prezidento Xi pokalbį telefonu“, sakoma Baltųjų rūmų pareiškime.

Šis pranešimas pasirodė netrukus po to, kai Kinija šeštadienį pareiškė, kad šalies diplomatijos vadovas Wang Yi (Vang I) ir Jungtinių Valstijų nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) Tailando sostinėje Bankoke surengė nuoširdžias, dalykiškas ir vaisingas derybas, kuriose buvo aptarti ir Taivano klausimai.

Pastaraisiais metais Pekinas ir Vašingtonas nesutardavo įvairiais opiais klausimais – nuo technologijų ir prekybos iki žmogaus teisių, taip pat dėl savivaldžios salos ir konkuruojančių pretenzijų Pietų Kinijos jūroje.

Siekdamas pagerinti santykius, kurie vadinami prasčiausiais per kelis dešimtmečius, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) lapkritį San Franciske susitiko su Kinijos kolega Xi Jinpingu (Si Dzinpingu) ir surengė derybas, kurias abi šalys pavadino sėkmingomis.

Wang Yi ir J. Sullivanas „nuoširdžiai, dalykiškai ir vaisingai strategiškai bendravo dėl San Francisko susitikime pasiekto konsensuso įgyvendinimo... ir dėl tinkamo svarbių ir jautrių Kinijos ir JAV santykių klausimų sprendimo“, sakoma šeštadienio vakarą Kinijos užsienio reikalų ministerijos interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Baltieji rūmai savo ruožtu pridūrė, kad šis Wang Yi ir J. Sullivano susitikimas buvo „dalis pastangų palaikyti atvirą bendravimą ir atsakingai valdyti konkurenciją abiejų šalių santykiuose".

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Liūdna

Nekenčiu šios epochos, ji mane tiesiog vimdo. Nebėra pagarbos ir garbės žodžio. Svarbu tik pinigai. Žinau, kad šį pasaulį paliksiu nesigailėdamas.“ - vienas garsiausių prancūzų aktorių Alenas Delonas. Buvo laikai, kai už sutarties, garbės žodžio netesėjimą iškviesdavo į dvikovą. Buvo laikai, kai visos verslo sutartys buvo tik žodinės ir jos buvo vykdomos. Šiandien moralė tiek smukusi, kad net valstybių vadovai spjauna į savo pasirašytas tarpvalstybines sutartis ir jų nevykdo. Tik du pavyzdžiai – komikas, išrinktas prezidentu, atsisakęs vykdyti savo pasirašytą sutartį jau pražudė apie pusę milijono savo tautiečių ir dar daugiau padarė invalidais. Kitos valstybės premjeras, siekdamas išlikti savo poste, atsisako vykdyti Jungtinių tautų 1948 metų sprendimą sukurti Palestinos valstybę ir tūkstančiais žudo nieko nekaltus gyventojus

Nebėr kantrybės

Kur ginklai Ukrainai? Užteks žydus šelpti.

kaip

maloniai skamba - " vaisingos derybos " be apsivaisinimo ..............
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS