Baltieji rūmai tikisi, kad Kongresui dėl pagalbos Ukrainai susitarti pavyks ateinančiomis savaitėmis | Diena.lt

BALTIEJI RŪMAI TIKISI, KAD KONGRESUI DĖL PAGALBOS UKRAINAI SUSITARTI PAVYKS ATEINANČIOMIS SAVAITĖMIS

JAV administracija bendradarbiauja su Kongresu, siekdama užtikrinti, kad Ukraina gautų pagalbą, kurios jai reikia pasipriešinti Rusijos agresijai ir tikisi, kad Kongreso nariams ateinančiomis savaitėmis pavyks susitarti, Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume antradienį sakė JAV nacionalinio saugumo patarėjas Jake‘as Sullivanas.

„Turime sugebėti pristatyti Ukrainai reikalingus išteklius, reikalingus ginklus, kad ji galėtų pasiekti reikalingus rezultatus. O tam tiek Kongreso rūmuose, tiek Senate reikia užsitikrinti abejų partijų paramą ir ją paversti realiais balsais už pinigus“, – kalbėjo jis.

Jis pridūrė, kad JAV prezidentas Joe Bidenas ir jo administracija šiam tikslui skiria labai daug dėmesio.

„Mes siekiame, kad tai būtų padaryta ateinančiomis savaitėmis. Ir, tiesą sakant, aš neprarandu vilties, kad po visų vingių ir posūkių galų gale mums pavyks tai pasiekti“, – sakė J. Sullivanas, pridurdamas, kad tokios vilties jis turėjo nuo pat pradžių.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sausio 16 d. Davose susitiko su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu ir nacionalinio saugumo patarėju Jake‘u Sullivanu.

Gairės: Jake Sullivanas, karas Ukrainoje, Ukraina, JAV kongresas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS