Baltijos šalių ūkininkai kreipėsi į Briuselį | Diena.lt

BALTIJOS ŠALIŲ ŪKININKAI KREIPĖSI Į BRIUSELĮ

  • 4

Estijos, Latvijos ir Lietuvos žemdirbių organizacijų koalicija penktadienį kreipėsi į Briuselį dėl didesnių tiesioginių išmokų, pranešė Lietuvos žemės ūkio taryba.

Atvirą laišką Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui, Europos Komisijos vadovui Jeanui Claude'ui Junckeriui (Žanui-Klodui Junkeriui) ir Austrijos federaliniam kancleriui Sebastianui Kurzui (Sebastianui Kurcui) ūkininkai išsiuntė prieš kitą savaitę vyksiantį Europos Vadovų Tarybos posėdį dėl daugiametės finansinės programos 2021-2027 metams.

„Trys Baltijos šalys nuo pat 2004 metų, kuomet įstojo įstojo į Bendriją, palyginti su kitomis ES narėmis, gauna ženkliai mažesnę finansinę paramą, skiriamą žemės ūkio sektoriui. Taip atsitiko todėl, kad pirmosios tiesioginės išmokos joms buvo paskaičiuotos remiantis referenciniais duomenimis, kuomet šalys pereidinėjo iš sovietinio ekonomikos modelio prie laisvos rinkos modelio. Nepaisant nuolatinių politinių įsipareigojimų ištaisyti šią istorinę anomaliją, Baltijos šalių ūkininkai ir toliau gauna žemiausias tiesiogines išmokas Europos Sąjungoje. Ir visa tai yra nepaisant fakto, kad jų gamybos sąnaudos viršija ES vidurkį“, – piktinasi Baltijos šalių žemdirbiai.

Estijos, Latvijos ir Lietuvos žemdirbiai ketvirtadienį prieš, jų teigimu, nesąžiningą tiesioginių išmokų skyrimą protestuos prie Europos Tarybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

petras

mokekite uk[n[nka[ savo samdiniams europietiska attlyginima o tada reikalaukit vienodu ismoku

Anonimas

Briuselis NE Maskva - NEPADES.

Žiauriai taikli nuotrauka, kalbant apie Briuselį.

Ž
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS