Bažnyčios reformas vykdęs popiežius Paulius VI bus paskelbtas šventuoju | Diena.lt

BAŽNYČIOS REFORMAS VYKDĘS POPIEŽIUS PAULIUS VI BUS PASKELBTAS ŠVENTUOJU

  • 4

Popiežius Paulius VI, kuris 7-ajame dešimtmetyje prižiūrėjo dideles II Vatikano susirinkimo reformas, netrukus bus paskelbtas šventuoju, trečiadienį paskelbė Vatikanas.

Taip pat bus kanonizuotas San Salvadoro arkivyskupas Oscaras Romero (Oskaras Romeras), 1980 metais nužudytas dėl pasisakymų prieš represijas ir socialinę neteisybę Salvadore.

Popiežius Pranciškus antradienį pasirašė dekretus, kuriais leidžiama kanonizuoti šiuos asmenis remiantis jiems priskiriamais stebuklais, sakoma Vatikano pareiškime.

Pranciškus Paulių VI palaimintuoju paskelbė 2014 metų spalį, o O. Romero – 2015 metų gegužę.

II Vatikano susirinkimas priėmė plačias Katalikų Bažnyčios reformas ir smarkiai pakeitė tikinčiųjų ir kunigų santykius. Mišios, kurios vykdavo lotyniškai, buvo išverstos į vietos kalbas, o kunigai į bendruomenę ėmė kreiptis atsisukę į žmones, o ne į altorių.

O. Romero dešimtmečius buvo vertinamas prieštaringai dėl neturtingųjų ir prispaustųjų užtarimo. Ši kontroversija skaldė ir Salvadorą, ir Bažnyčią.

Jis buvo nužudytas prasidedant Salvadoro pilietiniam karui. Tai dar labiau pastūmėjo šalį į brutalų konfliktą, kuris siautė iki 1992-ųjų, kai dešiniojo sparno vyriausybė pasirašė taikos susitarimą su kairiųjų partizanais.

Judėjimui už O. Romero kanonizavimą ilgą laiką priešinosi konservatyvūs katalikai ir Salvadoro dešinieji, kurie jo pamoksluose apie neturtinguosius ir vyriausybės represijas smerkusiose radijo transliacijose įžvelgė užmaskuotą marksizmą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Mūsų vaidilučių ir krivių kraujas keršto šaukias!

reforma

sunaikino tai kas gyvavo simtmecius,sunaikino senaja liturgija.naujasis misiolas ir pacios misios tarsi protestantu.dabartines misios tarsi zaidimas,kunigas liepia susikabint visiems uz rankuciu ir kalbet Teve musu.tarsi vaiku darzelis.cia idedu nuoroda stai kaip atrode iki reformos svenciamos Sv. Misios.https yotube.be/r0GbBeNpg-o

reforma

sunaikino tai kas gyvavo simtmecius,sunaikino senaja liturgija.naujasis misiolas ir pacios misios tarsi protestantu.dabartines misios tarsi zaidimas,kunigas liepia susikabint visiems uz rankuciu ir kalbet Teve musu.tarsi vaiku darzelis.cia idedu nuoroda stai kaip atrode iki reformos svenciamos Sv. Misios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS