Britanijos premjerė sušaukė ministrų pasitarimą dėl „Brexit“ | Diena.lt

BRITANIJOS PREMJERĖ SUŠAUKĖ MINISTRŲ PASITARIMĄ DĖL „BREXIT“

  • 0

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May (Tereza Mei) trečiadienį sukvietė savo kabinetą į pirmąjį po vasaros pertraukos pasitarimą dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos, žiniasklaidai pranešant apie ministrų nesutarimus dėl išstojimo proceso.

Pranešama, kad finansų ministras Philipas Hammondas (Filipas Hamondas) nori, jog Britanija derėtųsi dėl sutarties, kuri leistų jai likti ES bendrojoje rinkoje, nors kiti ministrai, palaikantys „Brexit“, pasisako už pasitraukimą iš jos.

Taip pat esama sumaišties dėl skirtingų vyriausybės departamentų įsipareigojimų bet kokiose derybose su Briuseliu, ypač derybose tarp užsienio, tarptautinės prekybos ir už „Brexit“ atsakingų ministrų.

Premjerės užmiesčio rezidencijoje į šiaurės rytus nuo Londono esančiame Čekerse vykstančiame pasitarime turėtų būti kalbama apie derybų su Briuseliu taktiką ir pagrindinius tikslus.

Didžiosios Britanijos gyventojams birželį referendume nubalsavus už pasitraukimą iš ES, kampanijai už šalies pasilikimą Bendrijoje vadovavęs Th.May pirmtakas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) paliko savo postą.

Pati būdama už pasilikimą Bendrijoje, Th.May per referendumo kampaniją laikėsi santūriai, o po to vis tvirtina, kad gerbs britų sprendimą. „Brexit“ reiškia „Brexit“, – ne kartą pabrėžė ji.

Naujoji premjerė paskyrė tris euroskeptiškus ministrus vadovauti svarbiausiems departamentams, šaliai ateityje derantis dėl išstojimo iš ES , vienam jų – Borisui Johnsonui (Borisui Džonsonui) – atiteko užsienio reikalų ministro portfelis.

Tačiau Th.May iki kitų metų pradžios neketina inicijuoti išstojimo procedūros pagal ES sutarties 50- ąjį straipsnį, nepaisant kitų Europos šalių spaudimo ją pradėti greičiau.

GALERIJA

  • Britanijos premjerė sušaukė ministrų pasitarimą dėl „Brexit“
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS