Britų ministras pirmininkas paankstins referendumą dėl ES | Diena.lt

BRITŲ MINISTRAS PIRMININKAS PAANKSTINS REFERENDUMĄ DĖL ES

Britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) sekmadienį sakė, kad norėtų paankstinti dabar 2017 metais planuojamą referendumą dėl Jungtinės Karalystės (JK) narystės Europos Sąjungoje (ES), jei tai bus įmanoma.

Spaudžiamas euroskeptikų savo paties partijoje ir didėjančio euroskeptiškos JK nepriklausomybės partijos (UKIP) populiarumo, D.Cameronas pažadėjo iš naujo derėtis dėl šalies ryšių su 28 narių Bendrija ir bandyti atkovoti iš Briuselio galias.

Jis yra sakęs, kad 2017 metais surengs referendumą, jei jo konservatoriai gegužę laimės nacionalinius rinkimus.

„Referendumas turi įvykti prieš 2017 metų pabaigą. Jei galvosiu, kad galėtume tai padaryti anksčiau, būsiu patenkintas. Kuo greičiau galėsiu tesėti šį derėjimosi iš naujo ir referendumo įsipareigojimą, ... tuo geriau“, – sakė jis BBC laidai „Andrew Marr Show“.

Prieš rinkimus, kurie tikriausiai bus atkakliausi per dabartinę Britanijos istoriją, vienas svarbiausių klausimų rinkėjams yra imigracija ir D.Cameronas išdėstė planus apriboti ES migrantų prieigą prie Britanijos socialinių pašalpų.

Tikimasi, kad D.Cameronas savo planus, kuriems, pasak jo, reikės keisti ES sutartį, trečiadienį aptars per susitikimą su Vokietijos kanclere Angela Merkel Londone. A.Merkel yra sakiusi, kad neleis silpninti ES taisyklių dėl darbuotojų laisvo judėjimo.

Nors D.Cameronas nori, kad Britanija liktų reformuotoje ES, jis yra sakęs, kad „neatmes nieko“, jei negalės užsitikrinti norimų pokyčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS