Britų premjerė išreiškė savo nuomonę dėl Velykų sukomercinimo | Diena.lt

BRITŲ PREMJERĖ IŠREIŠKĖ SAVO NUOMONĘ DĖL VELYKŲ SUKOMERCINIMO

  • 0

Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) antradienį įsivėlė į ginčus dėl Velykų sukomercinimo, Anglijos Bažnyčiai apkaltinus vieną stambią paveldosaugos ne pelno organizaciją, kad jos palaimintas šokoladinių velykinių kiaušinių rinkimo projektas „užmaskuoja“ tikrąjį tikėjimą.

Pasak T.May, „visiškas absurdas“, kad paveldosaugos labdaros organizacija „National Trust“, prižiūrinti daugybę parkų ir senovinių dvarų visoje Didžiojoje Britanijoje, leido savo tvarkomose teritorijose šokolado imperijai „Cadbury“ reklamuoti savo velykinius kiaušinius, nė neužsimenant apie šią krikščionišką šventę.

„Esu ne tik vikaro duktė – taip pat esu „NATIONAL Trust“ narė. Manau, kad jų užimta pozicija yra visiškai absurdiška“, – sakė premjerė britų televizijai „ITV News“, viešėdama Jordanijoje.

„Velykos yra labai svarbios. Jos labai svarbios man. Jos yra labai svarbi šventė milijonams krikščionių visame pasaulyje“, – kalbėjo T.May.

Šis pareiškimas nuskambėjo po to, kai Jorko arkivyskupas Johnas Sentamu laikraščiui „The Daily Telegraph“ pareiškė, kad toks žingsnis prilygsta „spjūviui“ ant paties šokolado gamintojos „Cadbury“ įkūrėjo kvakerio Johno Cadbury (Džono Kedberio) kapo.

Anglijos Bažnyčios atstovas laikraščiui taip pat sakė, kad šokoladinių kiaušinių reklamos „užmaskuoja“ Velykų šventės tikėjimo elementą.

„National Trust“ yra savininkė arba valdytoja didelių teritorijų Britanijos kaimo vietovėse, nuo pakrančių iki istorinių pastatų arba parkų. Kasmet ilgąjį Velykų savaitgalį ši organizacija rengia šeimos šventę – velykinių kiaušinių rinkimą.

Šių metų kampanija vadinasi „Cadbury kiaušinių rinkimas“, nors šokolado gamintoja nurodė, jog kitose jos reklaminėse medžiagose vaikai yra raginami „Pasidžiaugti Velykomis“.

„Paprasčiausiai neteisinga yra tvirtinti, kad mes išėmėme žodį „Velykos“ iš mūsų prekybai ir ryšiams su visuomene skirtos medžiagos“, – sakė „Cadbury“ atstovė.

Savo ruožtu „National Trust“ pareiškė, kad „nesąmonė yra teigti, kad „National Trust“ menkina Velykų svarbą. Tai labai toli nuo tiesos“.

„Mes organizuojame didžiulę renginių, darbų ir eitynių programą, siekdami suburti šeimas kartu atšvęsti šią labai ypatingą metų šventę“, – sakė organizacijos atstovas.

Hemptono rūmai, kuriuos kartu su dar keliais karališkais rūmais valdo kita labdaros organizacija, Velykų proga rengia kitos saldumynų gamintojos „Lindt“ auksinio kiškučio medžioklę“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS