Britų žurnalistas: Estijoje aukštojo mokslo kalba galėtų tapti anglų kalba | Diena.lt

BRITŲ ŽURNALISTAS: ESTIJOJE AUKŠTOJO MOKSLO KALBA GALĖTŲ TAPTI ANGLŲ KALBA

Taline vykusioje konferencijoje kalbėjęs britų žurnalistas Edwardas Lucasas (Edvardas Lukasas) ketvirtadienį pareiškė, kad Estijai reikėtų supaprastinti migracijos tvarką, o anglų kalba galėtų tapti šalies aukštųjų mokyklų kalba – taip būtų sukurtos palankesnės sąlygos verslo aplinkos internacionalizacijai.

E.Lukasas, kuris yra įtakingo žurnalo „The Economist“ apžvalgininkas, savo kalboje gyrė Estijos efektyvų ir ekonomišką išteklių panaudojimą, taip pat sugebėjimą efektyviai naudotis nekilnojamu turtu, darbo jėga ir žmonėmis.

„Estus valdo dideli lūkesčiai ir jiems svarbu, kad vyriausybė veltui nešvaistytų jų pinigų ir laiko“, – kalbėjo žurnalistas konferencijoje „Suur-Eesti“ („Didžioji Estija“), kuri buvo surengta tarpininkaujant „Skype“.

Jis priminė, kad inovacijoje yra svarbūs ir kokybė, ir kiekybė. Kaip netinkamą pavyzdį jis paminėjo Talino miesto atvaizdo panaudojimą ant kilkių dėžutės.

Tačiau E.Lucasas pridūrė, jog pažanga dar nereiškia, kad Talinas turėtų virsti Manhatanu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

QrU

Iš vis EU reikia atsisakyti anglu kalbos,ja reikia pakeisti vokiečiu kalba,juk vokietija tempia visa EU ekonomika.tuo tarpu anglai tik pretenzijas reiškia.

luka

apšalau...kada lietuvių kalbai bus toks pats verdiktas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS