Briuselyje spręs, kaip paskirstyti jūroje išgelbėtus migrantus | Diena.lt

BRIUSELYJE SPRĘS, KAIP PASKIRSTYTI JŪROJE IŠGELBĖTUS MIGRANTUS

  • 10

Briuselyje per kelių ES valstybių atstovų neformalų pasitarimą bus pamėginta rasti sprendimą dėl italų pakrančių apsaugos tarnybos laive „Diciotti“ įstrigusių migrantų, ketvirtadienį paskelbė Europos Komisija.

Laivu gabenamiems 177 migrantams Roma neleidžia išsilaipinti, kol paaiškės, kurios Europos Sąjungos šalys juos priims.

Pasak EK, per pasitarimą taip pat bus pamėginta rasti ilgalaikį sprendimą dėl Viduržemio jūroje išgelbėtų migrantų priėmimo.

„Stengiamės rasti greitą sprendimą, kad laive esantys žmonės galėtų būti išlaipinti kaip įmanoma greičiau ir visiškai saugiai“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Briuselyje pareiškė EK atstovas Alexander'as Wintersteinas (Aleksandras Vinteršteinas).

Jis pavadino tokias pastangas „humanitariniu imperatyvu“ daugiau kaip 170 žmonių atžvilgiu.

„Didiname mūsų pastangas rasti ilgalaikį Europos masto sprendimą. Penktadienį numatoma surengti (ES šalių) atstovų pasitarimą šiuo klausimu. Jo tikslas – suformuoti bendrą požiūrį ir rasti patikimą sprendimą, remiantis pastarosiomis savaitėmis įgyta patirtimi, kalbant apie valstybių narių bendradarbiavimą ir atsakomybės pasiskirstymą“, – aiškino A. Wintersteinas.

Kitos EK atstovės Tove Ernst (Tovės Ernst) teigimu, planuojamas pasitarimas liudija, kad Bendrijos valstybės norėtų išreikšti solidarumą ir pasidalinti migrantų priėmimo našta.

Paklausta, kodėl pasitarime laukiama tik 12, o ne visų 28 ES valstybių narių, ji užsiminė, kad laukiami „keli atstovai“ iš tų šalių, „kurios tiesiogiai užsiėmė pastarosiomis savaitėmis įvykusiais incidentais“.

EK atstovė atsisakė įvardyti šalis, kurios sutiko prisijungti prie neformalaus susitikimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Mociute

Buki veidai,be emociju ,alio mes jau cia,dabar mes jusu rupestis, buvo svarbu bet kaip pasiekti kranta ,dabar mes ramus, tikslas pasiektas, dabar dalinkites dovanelemis .

AS manau cia negeras sumanimas

Briuseli spres.Kas jie? Dievai.Lietuvai ju nereikia.Mereikia ir kitpom salim.Cia yra kazkieno sumanymas Europa paversti juodaisiais.

Stasys

Turetu musu zmo niu atsiklausti,ar mes norim situ keliauninku ,Lietuva jiems kaip pereinamas kiemas ,pabuna ,pailsi ,dar pasalpas pasiima ir traukia tolyn,geriau ziuretu savo vargstancius zmones ,o ne aklai vykdytu Briuselio nurodymus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS