Buvęs „Nissan“ vadovas C. Ghosnas Naujuosius pasitiks už grotų | Diena.lt

BUVĘS „NISSAN“ VADOVAS C. GHOSNAS NAUJUOSIUS PASITIKS UŽ GROTŲ

  • 0

Buvęs automobilių gamybos bendrovės „Nissan Motor“ valdybos pirmininkas Carlosas Ghosnas (Karlosas Gonas) Naujuosius metus pasitiks už grotų, Tokijo teismui pirmadienį pratęsus jo suėmimą iki sausio 11 dienos.

Suėmimas pratęstas po to, kai Japonijos prokurorai gruodžio 21 dieną pakartotinai areštavo C. Ghosną dėl naujų kaltinimų, sužlugdydami jo viltis Kalėdoms grįžti į namus.

„Šiandien buvo nuspręsta pratęsti suėmimą iki sausio 11 dienos“, – rašoma Tokijo apygardos teismo išplatintame pranešime.

Japonijos prokurorai lapkričio 19 dieną suėmė 64 metų C. Ghosną, įtardami jį nedeklaravus viso darbo užmokesčio ir klaidinus investuotojus bei institucijas. Manoma, kad per penkerius metus iki 2015-ųjų kovo jis nuslėpė iš viso 44 mln. JAV dolerių.

Be to, įtariama, kad dalį užmokesčio, kurį gavo iš „Nissan“, C. Ghosnas nuslėpė ir per trejų metų laikotarpį iki 2018-ųjų kovo.

Gruodžio 21 dieną C. Ghosnui buvo pareikšti nauji ir sunkesni kaltinimai: teigiama, kad jis dėl savo prekybos operacijų finansų rinkose patirtus nuostolius 2008 metais perkėlė „Nissan“.

Libaniečių šeimoje Brazilijoje gimęs C. Ghosnas buvo vienas garsiausių pasaulio automobilių pramonės aukščiausio rango vadovų. Prieš du dešimtmečius jis išgelbėjo „Nissan“ nuo žlugimo. Jis taip pat vadinamas vienu iš „Renault“, „Nissan“ ir „Mitsubishi“ aljanso „architektų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS