A. Carteris: JAV dislokuos papildomų pajėgų Irake | Diena.lt

A. CARTERIS: JAV DISLOKUOS PAPILDOMŲ PAJĖGŲ IRAKE

  • 0

Jungtinės Valstijos dislokuos papildomai pajėgų ir atakos sraigtasparnių „Apache“ Irake, paremdama vyriausybės kariuomenę šioje šalyje, pirmadienį pareiškė JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris (Aštonas Karteris) Bagdade.

„Mes ruošiamės įvesti papildomas pajėgas“, – sakė A.Carteris ir pridūrė, kad sraigtasparniai „Apache“ prisidės prie irakiečių, siekiančių apsupti ir atkovoti antrą šalies miestą Mosulą iš „Islamo valstybės“ džihadistų.

Pasak A.Carterio, Irake bus papildomai dislokuota maždaug 200 amerikiečių karių, kurių bendras skaičius šalyje viršys 4 tūkstančius.

Jungtinės Valstijos vadovauja tarptautinei koalicijai, kuri rengia aviacijos antskrydžius prieš „Islamo valstybės“ (IS) kovotojus, taip pat apmoko kitas su džihadistais kovojančias pajėgas bei padeda joms ir Irake, ir kaimyninėje Sirijoje.

Koalicijos aviacija bombarduoja IS objektus nuo 2014-ųjų rugpjūčio, daugiausia smūgių atliekama iš lėktuvų ar dronais vadinamų bepiločių orlaivių.

A.Carteris į Bagdadą atvyko iš Jungtinių Arabų Emyratų, pirmosios jo vizito šalies Persų įlankos regione, kur jis ragins telkti paramą Irakui.

2014 metais IS užkariavo didžiulius plotus į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado, bet vėliau Irako pajėgos atkovojo didelę tų teritorijų dalį iš džihadistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS