D. Trumpas neapsisprendžia, ar viešinti FTB kompromituojančią informaciją | Diena.lt

D. TRUMPAS NEAPSISPRENDŽIA, AR VIEŠINTI FTB KOMPROMITUOJANČIĄ INFORMACIJĄ

JAV prezidentas Donaldas Trumpas turi per penkias dienas apsispręsti, ar viešinti slaptą atmintinę.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) abejoja, ar jis autentiškas, o demokratų lyderiai tvirtina, kad prieš siunčiant Baltiesiems rūmams atmintinėje padaryta „svarbių pakeitimų“. Keturių puslapių dokumentas, kurį parengė Kongreso žvalgybos komiteto vadovas Devinas Nunesas, esą pagrįstas slapta informacija, kokių neteisėtų žingsnių ėmėsi slaptosios tarnybos ir tuometė administracija, kad sužlugdytų D. Trumpo rinkimų kampaniją ir jo prezidentavimą.

Ar viešinti tokį dokumentą, turi spręsti ne vien dauguma, sako Kongreso demokratai. Jų nuomone, D. Nuneso kryptingai surinkta informacija gali sukelti grėsmę nacionaliniam saugumui ir pakenkti D. Trumpo komandos ryšių su Rusija tyrimui.

Remiantis slapta žvalgybos informacija parengta atmintinė neva leidžia įtarti sąmokslą prieš D. Trumpą – kad FTB ir Teisingumo departamentas neteisėtai sekė prezidento kampanijos veikėjus. Jeigu tai pasitvirtintų, skandalas pranoktų garsųjį Votergeito skandalą.

Kongreso žvalgybos komitetas, vyraujamas respublikonų, balsavo už tai, kad atmintinė būtų viešinama. Bet joje pateikta informacija labai slapta, todėl reikia prezidento pritarimo. Net ir jos neskaitęs po metinio pranešimo D. Trumpas jau turėjo nuomonę, esą jis nori, kad amerikiečiai susidarytų savo nuomonę ir jeigu yra kaltų, būtų nubausti.

Daugiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS