D. Trumpas nutraukė tylą po A. Navalno mirties | Diena.lt

D. TRUMPAS NUTRAUKĖ TYLĄ PO A. NAVALNO MIRTIES

  • 34

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį nutraukė ilgą tylą po Aleksejaus Navalno mirties ir paskelbė pranešimą, kuriame vengė kritikuoti Kremlių, o Rusijos opozicionieriaus mirtį susiejo su, jo žodžiais, Jungtinių Valstijų žlugimu.

47 metų A. Navalnas mirė penktadienį vienoje Arkties pataisos kolonijoje, kur atlikinėjo 19 metų įkalinimo bausmę pagal kaltinimus, kuriuos nepriklausomos teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys pasmerkė kaip kerštą už opoziciją Kremliui.

Jo mirtis, kurios aplinkybės lieka iki galo neišaiškintos, sukrėtė tremtyje esančią Rusijos opoziciją ir Vakarų šalis, kurių lyderiai kaltino prezidentą Vladimirą Putiną ir valdžios institucijas Maskvoje.

Tačiau D. Trumpas, lapkritį vyksiančiuose JAV rinkimuose bandysiantis sugrįžti į Baltuosius rūmus, iki pirmadienį paskelbto įrašo socialiniame tinkle „Truth Social“ šiuo klausimu nesireiškė. Visgi D. Trumpo įraše dėmesys sutelktas į jo įžvelgiamas JAV vidaus problemas.

„Staigi Aleksejaus Navalno mirtis privertė mane vis aiškiau suvokti, kas vyksta mūsų šalyje, – pareiškė D. Trumpas. – Tai lėtas, nuolatinis progresavimas, korumpuotiems, radikaliems kairiesiems politikams, prokurorams ir teisėjams vedant mus į pražūtį.“

Jis smerkė „atviras sienas, suklastotus rinkimus ir labai neteisingus teismų sprendimus“ Jungtinėse Valstijose, kurias pavadino „žlungančia tauta“.

Pranešime neminima nei Rusijos vyriausybė, nei V. Putinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Reziume

tirazuojanciam kremliniui izgojuj : cemodan sortyr . . .

Pagarba

būsimam amerikiečių PREZIDENTUI DONALD TRUMP, sekmės rinkimuose !!!!

Pakrante

Tik nesuviduriuokit kremliniai !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS