D. Trumpas sako esąs patenkintas ryšiais su Pchenjanu | Diena.lt

D. TRUMPAS SAKO ESĄS PATENKINTAS RYŠIAIS SU PCHENJANU

  • 1

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad jo šalis surengė daug sėkmingų derybų su Šiaurės Korėja, bei atkreipė dėmesį, jog per pastaruosius aštuonis mėnesius Pchenjanas neįvykdė nė vieno balistinių raketų ar branduolinio ginklo bandymų.

„Daug gerų pokalbių su Šiaurės Korėja – viskas einasi gerai! Tuo tarpu per aštuonis mėnesius (nebuvo) jokių raketų paleidimų ar branduolinių bandymų“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

Be to, D. Trumpas pabrėžė, jog situacija su Pchenjanu nepatenkinta tik „melagingas naujienas“ skelbianti žiniasklaida, ir sakė, kad jei ne jis, tarp JAV ir Šiaurės Korėjos kiltų karas.

„Tik opozicinė partija, įskaitant „melagingas naujienas“, nepatenk,inta. Jei ne aš, dabar kariautume su Šiaurės Korėja“, – pridūrė jis.

Praėjusį mėnesį D. Trumpas Singapūre susitiko su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu). Per tą susitikimą jiedu pasirašė susitarimą, kuriame JAV įsipareigojo suteikti garantijų Pchenjanui, o pastarasis patvirtino, jog sieks visiškos Korėjos pusiasalio denuklearizacijos.

Paskutinį kartą Pchenjanas balistinę raketą išbandė praėjusių metų lapkričio 28 dieną.

Tąkart Šiaurės Korėja pareiškė išbandžiusi raketą „Hwasong 15 ICBM“, kuri esą galėtų pasiekti bet kurią JAV žemyninės dalies vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jei

ateiviai nebutu uzblokave radarus tai tikrai nezinia kas butu o itampa kelia ir jav bei rusu oligarchai su kariskiais tai kai s. koreja laikosi tai jav nevados v. sprogdina ir bando nauja A ginkla tavi apie kokia dar /demokratija/ gali buti kalba ?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS