D. Trumpas savo buvusį advokatą apkaltino melavus JAV Kongrese | Diena.lt

D. TRUMPAS SAVO BUVUSĮ ADVOKATĄ APKALTINO MELAVUS JAV KONGRESE

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ketvirtadienį stengėsi diskredituoti savo buvusį advokatą Michaelą Coheną (Maiklą Koeną), kuris diena anksčiau liudydamas JAV Kongrese iš esmės pavadino prezidentą nusikaltėliu.

„Jis daug melavo“, – pareiškė D. Trumpas spaudos konferencijoje Vietname, surengtoje po susitikimo su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu).

D. Trumpas tvirtino, kad M. Cohenas liudydamas nepateikė įrodymų apie jo rinkimų kampanijos slaptą susimokymą su Rusija per 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

Trečiadienį kreipdamasis į Atstovų Rūmų Priežiūros komiteto narius M. Cohenas – jau nuteistas laisvės atėmimu už nusikaltimus, iš dalies susijusius su jo darbu D. Trumpui – apgailestavo dėl savo buvusio lojalumo.

„Jis yra rasistas. Jis yra sukčius. Jis yra apgavikas“,  – apie prezidentą sakė M. Cohenas.

Jis nurodė, kad pateikė „nepaneigiamų“ D. Trumpo įstatymo pažeidimo įrodymų, įskaitant čekį, atlyginantį pinigus, sumokėtus už tylą dviem moterims prieš 2016 metų rinkimus.

Jis taip pat sakė, jog D. Trumpas 2016 metais vykstant rinkimų kampanijai pavedė surengti derybas dėl dangoraižio „Trump Tower“ statybų Maskvoje, nors neigė turintis kokių nors verslo ryšių su rusais.

M. Cohenas taip pat sakė, kad neturi konkrečių įrodymų, jog D. Trumpas derino savo veiksmus su Rusija per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją, tačiau sakė turintis „įtarimų“, jog buvęs bosas turėjo slaptą susitarimą.

Ketvirtadienį prezidentas skundėsi, kad M. Cohenas liudijo per JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimą Hanojuje.

„Galvoju, kad tokio netikro svarstymo surengimas ir surengimas per šį labai svarbų viršūnių susitikimą tikrai yra baisus dalykas“, – sakė D. Trumpas.

Jis pakartojo, kad tyrimas dėl slapto susimokymo su Rusija yra „apgaulė ir raganų medžioklė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS