D. Trumpas spaudžia Meksiką paspartinti NAFTA derybas | Diena.lt

D. TRUMPAS SPAUDŽIA MEKSIKĄ PASPARTINTI NAFTA DERYBAS

  • 0

Išrinktasis Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pareiškė, kad JAV vadovas Donaldas Trumpas jį paragino paspartinti derybas dėl Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (NAFTA) atnaujinimo.

„Manau, kad sėkmingai atnaujinta Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartis leis sukurti daugiau darbo vietų ir mokėti didesnius atlyginimus sunkiai dirbantiems Amerikos ir Meksikos darbuotojams. Visgi viskas turi vykti greitai, kitaip aš ieškosiu kitų kelių“, – laiške rašė D. Trumpas.

NAFTA derybos bus atnaujintos ketvirtadienį Vašingtone. Jose dalyvaus Kanada, Meksika ir Jungtinės Valstijos. Remiantis JAV prezidentu, jis sutinka su tokiais derybų prioritetais kaip prekyba, migracija, plėtra ir saugumas.

Jungtinių Valstijų ir Meksikos santykiai gerokai pablogėjo po to, kai D. Trumpas laimėjo 2016 metų prezidento rinkimus. Per rinkimų kampaniją jis įžeidinėjo meksikiečius, puolė NAFTA ir teigė, kad privers Meksiką mokėti už sieną tarp šių valstybių. Pastaruoju metu sienos klausimas neaptariamas.

Prie įtampos tarp šalių prisidėjo JAV tarifai Meksikos plienui ir aliuminiui bei D. Trumpo netolerancija imigrantams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS