D. Trumpas toliau ginasi nuo knygoje pateiktos informacijos | Diena.lt

D. TRUMPAS TOLIAU GINASI NUO KNYGOJE PATEIKTOS INFORMACIJOS

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį toliau koneveikė informacijos apie jo pirmuosius metus Baltuosiuose rūmuose kupiną knygą, kurioje keliamas klausimas dėl šalies vadovo galimybių dirbti.

D. Trumpo bendražygiai irgi gynė prezidentą, o vienas sąjungininkų pavadino jį politikos genijumi.

Baltieji rūmai pastaruoju metu skiria daug dėmesio atsakymams į teiginius apie prezidentą penktadienį išleistoje žurnalisto Michaelo Wolffo (Maiklo Vulfo) knygoje „Ugnis ir įniršis: Trumpo Baltųjų rūmų viduje“ (Fire and Fury: Inside the Trump White House).

D. Trumpas sekmadienį tviteryje pareiškė, kad bestseleriu tapusi knyga, kurioje jis apibūdinamas kaip nestabilus, yra „visiškai diskredituoto autoriaus parašyta netikra knyga“.

Atsakydamas į autoriaus teiginį, kad yra nestabilus, D. Trumpas šeštadienį pavadino save „labai stabiliu genijumi“.

Vyresnysis prezidento patarėjas Stephenas Milleris (Stefenas Mileris) interviu CNN irgi piktinosi knyga ir teigė, kad jo vadovas iš tikrųjų yra „politikos genijus“.

Jis teigė, kad M. Wolffas yra „šiukšlinos knygos šiukšlinas autorius. (...) Niekas kitas, kaip šiukšlių krūva“.

S. Milleris užsipuolė buvusį kolegą Baltuosiuose rūmuose, vieną pagrindinių knygoje pateiktos informacijos šaltinių Steve'ą Bannoną (Stivą Banoną) ir apibūdino jį kaip kerštingą bei „atitolusį nuo realybės“.

Tuo tarpu Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) interviu „Fox News“ teigė, kad prezidento apibūdinimai knygoje yra „tiesiog gryna fantazija“.

„Prezidentas yra įsitraukęs, jis supranta sudėtingumą, jis užduoda tikrai sunkius klausimus mūsų CŽV dirbančiai komandai“, – teigė pareigūnas.

Jis apibūdino D. Trumpą kaip godų žvalgybinės informacijos vartotoją ir teigė, jog šalies vadovas yra „visiškai tinkamas“, o kitaip kalbėti būtų netgi juokinga.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS