D. Trumpas tvirtina, kad jo santykiai su Kim Jong Unu yra „labai geri“ | Diena.lt

D. TRUMPAS TVIRTINA, KAD JO SANTYKIAI SU KIM JONG UNU YRA „LABAI GERI“

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį patikino, kad jo santykiai su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu) yra „labai geri“, nors per jųdviejų susitikimą Hanojuje nepavyko pasiekti jokio susitarimo dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos.

„Puiku sugrįžti iš Vietnamo, nuostabios šalies“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vėlai ketvirtadienį namo sugrįžęs prezidentas.

„Mūsų derybos su Kim Jong Unu buvo esminės: mes žinome ko jie nori, o jie žino, ko mums reikia“, – parašė jis.

„Santykiai yra labai geri, pažiūrėkime, kas atsitiks!“ – pridūrė jis, pakartodamas frazę, kurią dažnai vartoja kalbėdamas apie Šiaurės Korėją.

Praėjus aštuoniems mėnesiams po pirmojo viršūnių susitikimo Singapūre, svarbus antrasis susitikimas ketvirtadienį staigiai baigėsi lyderiams nepadarius net bendro pareiškimo.

Abi šalys atsiradusią aklavietę paaiškino viena kitos užsispyrimu, o D. Trumpas pareiškė, kad Pchenjanas norėjo, jog būtų atšauktos visos sankcijos, įvestos Šiaurės Korėjai dėl jos uždraustos branduolinės programos – JAV pareigūnai tokiam žingsniui nėra pasiruošę.

Tuo metu Šiaurė Korėjos užsienio reikalų ministras tvirtina, jog Pchenjanas norėjo, kad būtų sušvelninta tik dalis baudžiamųjų priemonių, o pažadas uždaryti „visus branduolinės gamybos objektus“, įskaitant pagrindinį kompleksą Jongbjone, buvo galutinis jo pasiūlymas.

Nepaisant akivaizdžios aklavietės, Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA pavadino susitikimą Hanojuje „sėkmingu“ ir pareiškė, kad Kim Jong Unas pažadėjo dar kartą susitikti su D. Trumpu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS