D. Trumpas vėl pavadino žiniasklaidą liaudies priešu | Diena.lt

D. TRUMPAS VĖL PAVADINO ŽINIASKLAIDĄ LIAUDIES PRIEŠU

  • 0

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pavadino pagrindinius amerikiečių žiniasklaidos kanalus „liaudies priešu“ bei „opozicijos partija“ bei apkaltino žurnalistus nesąžiningai nušvietus specialiojo prokuroro Roberto Mullerio (Roberto Miulerio) tyrimą, kurį atlikus buvo nustatytą, kad valstybės vadovas nebuvo susimokęs su Rusija.

„Dominuojanti žiniasklaida kritikuojama visame pasaulyje kaip korumpuota ir melaginga. Dvejus metus ji bruko kliedesius apie sąmokslą su Rusija, nors iš tikrųjų visuomet žinojo, kad jokio sąmokslo nėra“, – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Ji yra tikras liaudies priešas ir tikra opozicijos partija!“ – pareiškė JAV lyderis.

Tai jau ne pirmas kartas, kai D. Trumpas žiniasklaidą, kurią kaltina nesąžiningu jo veiksmų nušvietimu, vadina „liaudies priešu“ – taip Sovietų Sąjungos stalinistai apibūdindavo politinius oponentus.

Šįkart Baltųjų rūmų vadovas kalbėjo apie dvejus metus trukusį R. Muellerio tyrimą dėl D. Trumpo neaiškių ryšių su Rusija ir įtarimų, kad jo 2016 metų rinkimų kampanijos štabas slapta bendradarbiavo su rusų agentais, siekdamas pakreipti balsavimą respublikono naudai.

Remiantis D. Trumpo paskirto generalinio prokuroro Williamo Barro (Viljamo Baro) parengtomis išvadomis, R. Mullerio komandai nepavyko rasti jokių sąmokslo įrodymų. Vis tik tyrėjai nustatė, kad rusų agentai mėgino paveikti rinkimų rezultatus.

D. Trumpas pareiškė, kad tyrėjų išvados, kad jis nebuvo susimokęs su Maskva, yra geriausias įrodymas, kad jis yra „raganų medžioklės“ auka, o sensacingą tyrimą nušvietusi žiniasklaida esą prisidėjo prie organizuoto puolimo prieš prezidentą.

Tyrimo išvadose sakoma, kad R. Muelleris nenustatė, ar D. Trumpas trukdė vykdyti teisingumą ir paliko šį klausimą Teisingumo departamentui. Rašydamas išvadas W. Barras pabrėžė, kad prezidentas neįvykdė tokio nusikaltimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS