Danija prisijungs prie Didžiosios Britanijos ir JAV koalicijos prieš hučių išpuolius | Diena.lt

DANIJA PRISIJUNGS PRIE DIDŽIOSIOS BRITANIJOS IR JAV KOALICIJOS PRIEŠ HUČIŲ IŠPUOLIUS

Danija ketvirtadienį pranešė, kad prisijungs prie Didžiosios Britanijos ir JAV koalicijos, kuri vykdo oro antskrydžius prieš Irano remiamus hučių sukilėlius Jemene, pastaruoju metu surengusius daugybę išpuolių prieš laivus Raudonojoje jūroje.

Hučiai teigia, kad jų išpuoliai yra skirti palaikyti palestiniečiams Izraelio ir „Hamas“ kare Gazos Ruože.

Vašingtonas ir Londonas pradėjo seriją atakų prieš hučių pozicijas, siekdami nutraukti išpuolius, dėl kurių laivybos bendrovės priverstos aplenkti Raudonąją jūrą, o tai gerokai pailgina kelionės laiką ir padidina sąnaudas.

„Mes atsiliepėme į prašymą, kad Danija dalyvautų koalicijoje“, – žurnalistams sakė gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas.

Jis sakė, kad Danija skirs savo generalinio štabo karininką, kuris dalyvaus planuojant operacijas. „Tai rimta situacija, dėl kurios Danija teigia taip pat prisiimsianti politinę atsakomybę, siekiant nutraukti tai, kas vyksta“, – sakė T. L. Poulsenas.

Šioje Skandinavijos šalyje, kuri jau anksčiau yra sakiusi, kad į regioną siųs fregatą, yra įsikūrusi laivybos milžinė „Maersk“, nukreipusi savo laivus tolyn nuo Raudonosios jūros.

Gruodį Pentagonas pranešė, kad prie Vašingtono vadovaujamos koalicijos, skirtos apsaugoti pagrindinį laivybos kelią, prisijungė 20 šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

chutin puilo

Piratines siuksles reikia sunaikinti galutinai.

Tiesiai

Kiek galima terliotis su tais alachiniais velnias, duot į kuprą, kad dūmai rūktų ir planeta bus svaresnė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS