Danijoje uždrausta dėvėti veidą dengiančius drabužius | Diena.lt

DANIJOJE UŽDRAUSTA DĖVĖTI VEIDĄ DENGIANČIUS DRABUŽIUS

  • 8

Naujojo trečiadienį įsigaliojančio įstatymo, draudžiančio dėvėti veidą dengiančius drabužius, įskaitant ir islamą išpažįstančių moterų skaras, pavyzdžiui, nikabus ir burkas, šalininkai ir oponentai pradeda žodinę kovą.

Marcusas Knuthas (Markusas Knutas) iš valdančiosios partijos „Venstre“ teigia, kad konservatyvių musulmonių apdarai atrodo „labai slegiančiai“.

Sasha Andersen (Saša Andersen) iš „Party Rebels“ aktyvistų grupės vėliau šiandien planuoja demonstraciją prieš trečiadienį įsigaliojantį „diskriminacinį“ įstatymą, „nukreiptą prieš tam tikrą žmonių grupę“.

Kitos Europos šalys taiko panašius draudimus teigdamos, jog jie nėra taikomi tam tikrų religijų išpažinėjams ir nedraudžia skarelių, turbanų bei kipų.

Įstatymas, visuomenės dažnai pavadinamas „burkos draudimu“, iš tiesų labiausiai taikomas šiuos rūbus bei nikabus nešiojančioms moterims. Danijoje tik kelios musulmonės dėvi visą veidą dengiančius apdangalus.

GALERIJA

  • Danijoje uždrausta dėvėti veidą dengiančius drabužius
  • Danijoje uždrausta dėvėti veidą dengiančius drabužius
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Lietuvos moterims ne tik reikia leisti degintis be viršutines maudimuko dalies, bet ir priimti istatyma vyriausybes mastu, kad privalo tiesiog taip daryti.

Manau

Kad Danijos ístatymas teisingas, nes bet koks nusikaltėlis - vagis ar teroristas gali tokiu būdu užsimaskuoti ir jokios filmavimo kameros nepadės. O jeigu atvykėliams tokie sprendimai netinka, gali vykti gyventi ten, kur tokie drabužiai leidžiami.

musulmonas

Visos Europos qrvos, atvykę į Turkiją ir Egiptą, privalės nešioti skaras , hidžabus ir jūroje maudytis su treningais . O taip pat nevartoti jokio alkoholio. Čia mūsų šalys, mūsų kultūra ir mūsų įstatymai. Neklausančias išplaksime rimbais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS