Dėl Kinijos bendrovės „Huawei“ – kriminalinis tyrimas JAV | Diena.lt

DĖL KINIJOS BENDROVĖS „HUAWEI“ – KRIMINALINIS TYRIMAS JAV

  • 0

JAV pareigūnai gerokai pasistūmėjo į priekį vykdydami kriminalinį tyrimą, galintį nulemti kaltinimus Kinijos technologijų milžinei „Huawei“, sakoma trečiadienį žiniasklaidos paskelbtame straipsnyje.

Laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis anoniminiais šaltiniais, rašė, kad Teisingumo departamentas aiškinasi įtarimus dėl komercinių paslapčių vagystės iš „Huawei“ verslo partnerių JAV, įskaitant bendrovės „T-Mobile“ robotą  išmaniesiems telefonams tikrinti.

Teisingumo departamentas atsisakė komentuoti šį pranešimą, o „Huawei“ į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti neatsakė.

Toks žingsnis dar labiau padidintų įtampą tarp JAV ir Kinijos, pernai Kanadoje areštavus „Huawei“ finansų vadovę ir įmonės įkūrėjo dukrą Meng Wanzhou (Meng Vandžou).

Namų arešto sąlygomis laikomos Meng Wanzhou byla pakenkė JAV ir Kanados santykiams su Kinija. Otava sakė, kad po Meng Wanzhou arešto Kinija savo teritorijoje sulaikė 13 kanadiečių ir vieną jų nuteisė mirti pagal kaltinimus narkotikų kontrabanda.

„Huawei“, antra pagal dydį išmaniųjų telefonų gamintoja pasaulyje ir didžiausia telekomunikacijų įrangos gamintoja, daug metų Jungtinėse Valstijose buvo stebima dėl numanomų ryšių su Kinijos vyriausybe.

Viešumo vengiantis „Huawei“ įkūrėjas Ren Zhengfei (Žen Džengfei) antradienį davė retą interviu žiniasklaidai ir kategoriškai neigė kaltinimus, kad jo firma šnipinėja Kinijos vyriausybei.

Įtampa kilo JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldu Trampui) siekiant didesnės gamybos JAV teritorijoje ir įvedant didelius muitus kiniškoms prekėms už, anot jo, neteisingą Pekino prekybos praktiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS